mad mad love lisa richards

lisa richards...

Lisa Richards heeft een opmerkelijke stem die sommige mensen af zou kunnen schrikken. Ik moet eerlijk bekennen dat ik er ook erg aan moest wennen. Je denkt eerst met een vervelend kindvrouwtje te maken te hebben, maar de doorwrochte, volle arrangementen zorgen ervoor dat je toch wat beter gaat luisteren, en dan blijkt Richards niet alleen prachtige liedjes te schrijven maar ze ook nog eens fenomenaal mooi uit te voeren.

En als je eenmaal aan die merkwaardige, expressieve stem gewend bent geraakt ga je er zelfs van houden, want Richards weet je met haar fabelachtige fasering en articulatie ook echt tot luisteren te brengen. En ze klinkt uniek, dat moet gezegd. Richards is een Australische songwriter die op dit moment vanuit Austin, Texas opereert. De muziek is nog het beste te omschrijven als avontuurlijke folk, met flink wat jazz, rock, country en blues er doorheen geroerd.

Mad Mad Love is de vierde cd die deze dame in eigen beheer uitbrengt, en ze heeft er een paar zeer uitstekende muzikanten voor bij elkaar weten te krijgen, waaronder de soepele maar strakke drummer Dan Rieser (die we kennen van The Little Willies en Norah Jones) en gitarist Billy Masters (die ondermeer ook al speelde met Suzanne Vega en Dar Williams). Na een aantal keren luisteren begrijp je ook dat ze soms een "singer's singer" wordt genoemd.

terug naar de startpagina van moors magazine