well...

oak tree
- well

oaktree

 

OakTree is een Belgisch trio - Sarah Klenes, stem en percussie, Annemie Osborne, cello en stem, en Thibault Dille, accordeon, accordina, percussie en stem. Op hun cd Well worden ze bijgestaan door een aantal gasten, die ook een aantal composities leveren (de drie leden van het trio componeren overigens ook alledrie). Maar de basis is zang, accordeon en cello, een tamelijk ongebruikelijke combinatie.

Bij de gasten zien we de onvolprezen violist Tcha Limberger, die onder meer Oufti Oufti schreef, Kristof Hiriart, op ttun-ttun (een soort psalter, een snaarinstrument), hij schreef onder rmeer Gau, en Michel Massot op euphonium, tuba, trombone en stem. Hij schreef Tams.

De muziek van dit gezelschap is wat moeilijk te omschrijven. De zang van de twee vrouwen domineert, maar de instrumentale arrangementen voor cello en accordeon zijn zeker zo belangrijk. De wortels liggen in de folk, maar er klinkt ook kamermuziek in door, en jazz, en zelfs chanson. Bovendien waait de hele wereld door hun muziek heen - je hoort sporen van muziek van over de hele wereld terug in deze wonderlijke, avontuurlijke muziek, waarin de stem uiteindelijk toch de belangrijkste component lijkt, met name omdat iedereen mee blijkt te zingen. Wonderbaarlijk mooie muziek, avontuurlijk, spannend en vol licht en lucht.

Klik op het driehoekje om het fragment te beluisteren.

 

terug naar de startpagina van moors magazine