secrets vows and lies

de folkblues van pete hawkes

sampler

unspoken riddles

pete hawkes - melancholy cello

secrets, vows and lies

 

Een aantal jaren geleden kocht ik een Engels muziekblad waar een cd'tje bijzat. Het was een sampler van Pete Hawkes en Dave Swarbrick die een klein half uurtje duurde. Een schitterend half uurtje, dus na een paar weken intensief draaien was ik nieuwsgierig genoeg om op zoek te gaan naar meer muziek van deze mannen, maar in het blad was verder niets over Pete Hawkes te vinden, en op het hoesje stond dat de twee cd's van Hawkes alleen via "direct order" te krijgen waren bij Select Records. Een adres in Londen en een e-mailadres leverden beide geen enkele reactie op. Jammer.

Een jaar later waren we die sampler nog steeds niet zat, en toen zijn we maar weer eens op internet gaan speuren, en we kwamen uiteindelijk terecht bij Pete zelf. Hij was heel verbaasd, want met die sampler was werkelijk alles misgegaan wat er maar mis kon gaan: het blad was vergeten hun advertentie met de bestelinformatie te plaatsen, en de Londense distributeur was een maand later zelfs failliet gegaan.

Pete Hawkes bleek in AustraliŽ te wonen, en hij vond het zo leuk dat er iemand was die al die moeite had gedaan om zijn muziek te vinden, dat hij ons meteen zijn twee cd's opstuurde.
Secrets, Vows & Lies
is een cd waarop Hawkes zingt en gitaarspeelt, Unspoken Riddles is een instrumentale cd. Dave Swarbrick, bekend van Fairport Convention, speelt op de eerste als gastmuzikant viool.

Secrets Vows and Lies is nog steeds een meer dan fantastische cd die ik iedereen ongezien kan aanbevelen. En het toeval wil dat hij zojuist door Pete opnieuw in eigen beheer is uitgebracht, met twee nieuwe nummers. Mooie liedjes, goede teksten, zeer mooi uitgevoerd, beetje melancholiek en ingetogen. Pete Hawkes is een zeer prima singer/songwriter, en dit is weer zo'n plaat die bij elke draaibeurt beter wordt, en dat is altijd een kenmerk van ware kwaliteit. Je zou het folkblues kunnen noemen, en als je houdt van de jonge John Martyn of Nick Drake is Pete Hawkes een absolute aanrader.

De cd's van Pete Hawkes zijn verkrijgbaar via het Australische Folktrax. Schrik niet van de prijzen, want die zijn in Australische dollars aangegeven. In de praktijk valt het allemaal reuze mee.

  • Pete Hawkes - Secrets, Vows & Lies
  • Pete Hawkes - Unspoken Riddles
  • Pete Hawkes - Melancholy Cello
  • Pete Hawkes - The DADGAD Files

het gesigneerde hoesje

 

terug naar de startpagina van moors magazine