lauren... sheehan & sheehan
john...

Het is merkwaardig als je in dezelfde week twee cd's binnenkrijgt van gitaarspelende zangers die allebei Sheehan heten, en die twee blijken geen familie van elkaar te zijn, en, sterker nog, niet van elkaars bestaan af te weten. John woont in het plaatsje Ringwood in New Jersey aan de oostkust van de Verenigde Staten, Lauren in Portland, Oregon, aan de westkust. Allebei gaven ze hun cd in eigen beheer uit.

Lauren Sheehan - Two Wings

Over Lauren Sheehans eerste album hebben we hier eerder lovende woorden geschreven. Deze tweede cd is zeker zo goed, en ook hier gebeurt er iets magisch als mondharmonicaspeler Phil Wiggins een duet met Sheehans mooie warme stem aangaat. Gelukkig doet hij dat in vrijwel elk nummer. Sheehan zingt blues, folk ballades, hymnes, gospel, ragtime en alles wat daar tegenaan leunt, en ze doet dat goed, op een manier die ervoor zorgt dat het steeds háár muziek wordt. Traditionals als Statesboro Blues of Are You Tired Of Me? krijgen zo een mooie behandeling, ingehouden maar zeer intens. Mooi.

John Sheehan - Notes From Suburbia

In tegenstelling tot Lauren schrijft John Sheehan al zijn muziek zelf. Bovendien is hij een virtuoze melodieuze akoestische gitarist. Hij wisselt zijn sterke liedjes af met instrumentals, en dan hoor je pas goed dat hij zeer fraaie melodieeën kan schrijven. Soms wordt er ook een rauwere elektrische gitaar ingezet, waardoor de cd behoorlijk afwisselend is geworden. Een relaxed klinkende plaat met toch voldoende spanning. En vooral bij de instrumentale stukken heb je de neiging om te verzuchten: wat mooi! Liedjes van een singer/songwriter die zich volkomen happy voelt in de suburb waar hij woont, en daar ook ongegeneerd over zingt. Dat is bijna een verademing vergeleken bij andere liedjesschrijvers die je zonodig deelgenoot moeten maken van hun diepste en zwartste zieleroerselen. Dit is gewoon heerlijke knusmuziek.

terug naar de startpagina van moors magazine