slide to freedom

slide to freedom
- 20.000 miles
- doug cox, salil bhatt

 

 

Slide to Freedom is de bandnaam waarachter een bijzonder ongewone samenwerking schuilgaat, van een klassiek geschoolde Indiase musicus en een Canadese bluesgitarist, die elkaar vonden in de slide-techniek, en die een manier vonden om samen muzikaal op avontuur te gaan. Het leverde al een aantal fascinerende albums op, waaruit duidelijk werd dat muziek heel goed kan verbinden.

Op 20.000 Miles hebben ze als gasten de Canadees-Indiase percussionist Cassius Khan, de grondlegger van de zogenaamde sacred steel Calvin Cook, leden van de elektrische gospelband The Campbell Brothers en de singer/songwriter Betty Soo, die zich normaalgespoken vooral door Americana laat inspireren. Maar de basis van deze ongewone band wordt nog altijds gevormd door de Canadese blues- en folkgitarist en zanger Doug Cox en de Indiase klassieke meestersnarenspeler Salil Bhatt, die al de zeventiende generatie van virtuozen vertegenwoordigt.

De muziek is adembenemend en verrassend. Diepgang, subtilieteit, gelaagdheid, dat zit er allemaal in, maar het klinkt ook als een goede blues, puur en onversneden. Melancholieke muziek, die je het liefst in de schemeruurtjes zou beluisteren. Mooi.

Klik op het driehoekje om het fragment te beluisteren.

 

terug naar de startpagina van moors magazine