Grammy Nominee Susan Tedeschi on Tone-Cool Records

susan tedeschi
Wait For Me
 
"Just Won't Burn" on Tone-Cool Records

 

 

Susan Tedeschi heeft officieel pas twee platen gemaakt. Van de eerste, Just won't burn, heeft ze, vooral via mond-tot-mondreclame, binnen de kortste keren vijftigduizend exemplaren verkocht. Nu zegt dat niet altijd alles over kwaliteit, maar Susan Tedeschi is echt een klasse apart.

Ze is niet echt in een genre in te delen en vindt zelf dat ze "American roots"-muziek maakt. Blues, jazz, rock 'n' roll, country en folk hoor je allemaal terug in haar muziek. Ze kan fluisteren maar ook stevig uithalen en heeft een mooie, ietwat gruizige stem. Bovendien speelt ze lekker scherp gitaar en heeft ze een hele goeie strakke band om zich heen staan.

Een rommeltje, zou je kunnen denken als je dit leest, maar het tegendeel is het geval. Ze maakt onmiskenbaar haar eigen muziek, die eigenlijk al de genoemde genres lijkt te overstijgen.
De test is de interpretatie van bekende nummers. Don't think twice van Dylan is een nummer dat zo langzaamaan doodgezongen lijkt. Bij de versie van Tedeschi ga je toch even rechtop zitten. Bluesy, intens, prachtig. De definitieve versie, wat mij betreft.
Ze durft zelfs Stormy Weather aan, een nummer waar werkelijk honderden versies van bestaan, en ze maakt dan duidelijk dat ze bij de aller- allergrootsten hoort.

Onthoud de naam. Susan Tedeschi.
Het komende half jaar speelt ze helaas alleen in de USA, want deze dame zou ik heel graag een keer live willen meemaken.
Ga naar de platenboer of naar haar eigen site en luister goed hard naar Alone van haar laatste cd "Wait for me" en je bent gegarandeerd overtuigd, en luister dan ook nog even naar Wrapped in the arms of another en constateer dat ze zelf ook nog eens fantastische liedjes kan schrijven.

www.susantedeschi.com

terug naar de startpagina van moors magazine