wereldmuziek op internet

rootsworld

rootsworld - een echte internetkrant

 


Rootsworld

Rootsworld is een echte internetkrant, dat wil zeggen dat er geen papieren versie van bestaat. Het blad wordt gemaakt door Cliff Furnwald, die begon als radiomaker met een wereldmuziekprogramma. Nu dus een uitgebreide website, met het kleinste internetplatenwinkeltje, gespecialiseerd in wereldmuziek.
Het mooie van dit blad is dat je er heel veel muziek die besproken wordt ook kunt beluisteren. Ik heb er al heel wat ontdekkingen gedaan. Wat mij betreft een absolute aanrader als je je muzikale horizon eens wil verbreden.

Rootsworld

 

dirty linen
Dirty Linen

Dirty Linen is een Amerikaans blad dat zich bezighoudt met Folk en Wereldmuziek. En dat doen ze goed. Prima blad, met heel veel cd-besprekingen waarbij ze niet te benauwd doen. De enige die het waarschijnlijk benauwd krijgt ben je zelf, want er blijkt nog ontzettend veel fantastische muziek gemaakt te worden door mensen waar je nog nit van gehoord had.
Op hun internetsite kun je al eens voorzichtig kennismaken.

Dirty Linen

folkroots
Froots

Froots is eigenlijk een afkorting van Folk Roots. Als je het in Engeland over "the F-word" hebt bedoel je daar het scheldwoord "fuck" mee. Folkmuziek zat een tijd geleden in het verdomhoekje, en de folkies hebben "the F-word" als een soort geuzennaam geannexeerd. Vandaar fROOTS.
Froots heeft twee keer per jaar als extra een zeer uitstekende verzamel-cd bij het blad. Er staan altijd wel een paar echt fantastische nummers op die ervoor zorgen dat je cd-verzameling binnen de kortste keren weer uitdijdt.
Het blad vat "folk" zeer ruim op, waardoor wereldmuziek zeer uitgebreid aan bod komt.
Prima blad.

Froots

songlines


Songlines

Songlines is misschien wel het meest pure wereldmuziektijdschrift. Het verschijnt zes keer per jaar, steeds met een interessante cd. Die cd bevat meestal muziek van n bepaald label, en dat kan heel verrassend uitpakken. De artikelen en cd-besprekingen zijn keurig per werelddeel terug te vinden. Een aangenaam blad.
De site is klein en eigenlijk alleen bedoeld om je te abonneren op het papieren blad. Zeker de moeite waard om eens te proberen.

Songlines

 

 

 

 

 

 

terug naar de startpagina van moors magazine