raw

wurster
- raw

 

 

Jim Wurster is een Amerikaanse singer/songwriter uit Florida die voor dit album, Raw, alles in één keer opnam om het live-gevoel zoveel mogelijk te benaderen. Je hoort meestal niet veel meer dan Wurster die zingt en gitaarspeelt, terwijl hij op een paar nummers een bassist (Vinnie Fanatana) en een zangeres (Daphna Rose) erbij haalt. Dat kale, rauwe, werkt buitengewoon goed, moet ik zeggen, vooral ook doordat Wurster op de een of andere manier iets relativerends heeft waardoor zijn covers bijzonder leuk worden.

Zo krijgt Riders on the Storm van The Doors hier een wel heel erg uitgeklede versie, maar die werkt verrassend goed, en bij de Sunshine Medley, waarbij Wurster Ain't No Sunshine van Bill Withers en You Are My Sunshine van Jimmie Davis in elkaar schuift schoot ik spontaan in de lach door de intens treurige manier waarop Wurster "You are my sunshine" zingt. Er zijn nog een paar verrassende covers te vinden op dit album, zoals Bang Bang van Sony & Cher of het onbekende juweeltje Southern Pacific van Neil Young, dat verscholen staat op een van diens minder bekende albums Re-Ac-Tor.

Maar ook Wurster's eigen liedjes zijn zeker de moeite waard. Naast de vijf covers staan er vijf eigen nummers op Raw, waaronder het fraaie A Little Bit of Room en het schitterende Ojus. Al met al een mooie, kale plaat waar we heel snel gehecht aan waren geraakt. Een aanrader dus.

Klik op het driehoekje om het fragment te beluisteren.

 

terug naar de startpagina van moors magazine