junior sisk en ramblers choice

junior sisk en jimbo trout

junior sisk en zijn band

jimbo trout en de fishpeople

hillbilly bebop boogie

 

Als er op één dag twee cd's binnen komen van bands met opmerkelijke namen als Junior Sisk & Ramblers Choice en Jimbo Trout and the Fishpeople ga je bijna automatisch vergelijken. De verschillen zijn groot, kan ik u verzekeren.

Junior Sisk en zijn band spelen bluegrass, precies zoals het gespeeld moet worden, met lekker felle solo's tussendoor en fraaie samenzang. Junior is overigens de man met de bril. Ze beginnen met een nummer dat The Wolf is at the Door heet, maar halverwege wordt het wel weer erg braaf met het nummer Dust on the Bible, waarin het einde der tijden wel heel erg nabij lijkt als de zanger zich beklaagt dat er in het hotel waar hij verblijft wel magazines rondslingeren (waarbij het woord "magazines" met een zekere walging wordt uitgesproken), maar dat de bijbel die na enige moeite op verzoek tevoorschijn komt onder het stof zit. Tja. Als je niet allergisch bent voor dit soort teksten is Blue Side of the Blue Ridge een zeer prima plaatje.

Jimbo Trout en zijn Vismensen vormen een lekker rammelende stringband, die uitgebreid is met saxen, accordeon, wasbord en klarinet. Hier geen braafheid, maar lekker rauwe traditionals en klassiekers in het genre, waarbij, zoals de titel van de cd, Hillbilly Bebop-Boogie, al aangeeft, allerlei grenzen worden geslecht. Heerlijke feestmuziek die alle kanten op gaat. Jimbo en zijn band weten alles wat ze spelen weer te laten klinken alsof het speciaal voor hun geschreven is. Lekker gedreven feel-goodplaatje.

Klik op het driehoekje om het fragment te beluisteren.

 

terug naar de startpagina van moors magazine