4th

dfa
- een italiaanse jazzrockband

livealbum

kaleidoscope

 

D.F.A. staat voor Duty Free Area, en het gaat hier om een ouderwetse, stevige jazzrockband, maar dan wel een Italiaanse. Dat betekent dat je op hun vierde album aan het eind zowaar getracteerd wordt op een ballade waarin gezongen wordt. Dat is een van de weinige momenten dat je het gevoel hebt naar een mediterrane band te luisteren, want meestal gaat het om pure, onversneden europees klinkende stevige jazzrock.

Ze zijn met zijn vieren: Silvio Minella op gitaren, Luca Baldassari op elektrische bas, Alberto Bonomi op drums en percussie en Alberto de Grandis op verschillende orgels, elektrische en akoestische piano's en alle andere toetsinstrumenten. Degelijke jazzrock, niet echt avontuurlijk of spectaculair, maar wel gewoon echt goed.

Als je deze muziek leuk vindt kun je het beste beginnen met hun vierde album (waar we hier twee fragmenten van laten horen), en dan verder gaan met hun voortreffelijke live album Work in Progress en de dubbele cd Kaleidoscope waar hun eerste twee albums (Lavori In Corso en Duty Free Area) op zijn samengebracht.

  • DFA - 4th - Moonjune Records MJR021
  • DFA - Work in Progress Live - Moonjune Records MJR003
  • DFA - 4th - Moonjune Records MJR010

Klik op het driehoekje om het fragment te beluisteren.

 

terug naar de startpagina van moors magazine