gerechtigheid

gerechtigheid
- 8-cd luisterboek
- deel 3 van stieg larsson's millennium trilogie
- verkorte versie voorgelezen door ron brandsteder

 

 

Ik hou erg van luisterboeken, maar bij deze had ik in eerste instantie mijn twijfels. De spannende boeken van Stieg Larsson voorgelezen door André van Duin-aangever Ron Brandsteder? En dan ook nog een verkorte versie? Ik was nooit dol op de ingekorte boeken van Het Beste, omdat daar voor mijn gevoel vaak de essentie van een boek juist verloren ging door de botte bijl, in plaats van overbleef na zorgvuldig redigeren. Je kreeg toch vaak een bekende roman, maar dan bewerkt voor dummy's.

Maar ik moet zeggen dat ik in dit geval na vijf minuten al volledig om was. Brandsteder blijkt een uitstekende voorlezer te zijn, die opvallend genoeg nooit te veel drama in het verhaal legt, maar wel op een subtiele manier het verhaal boeiend weet te houden. Je hangt als het ware al snel aan zijn lippen. En dan nog een bekentenis - ik vind dat Larsson erg opknapt van een verkorte versie. Misschien heeft dat te maken met de specifieke eisen die een luisterboek stelt, maar het pakt in dit geval erg goed uit. Met andere woorden: als je er tegenop zag om die dikke pillen van Larsson mee te slepen op vakantie, schaf dan dit luisterboek aan en ga heerlijk lui liggend genieten van een buitengewoon spannend en goed verhaal. Trek er dan wel een kleine acht uur voor uit.

We laten hier de eerste twee minuten horen, om een beetje een indruk te geven van de ingetogen maar zeer duidelijke en aanstekelijke manier waarop Brandsteder voorleest.

  • Stieg Larsson - Gerechtigheid - De Millennium Trilogie - 8 cd-luisterboek - Verkorte versie, voorgelezen door Ron Brandsteder - Uitgeverij Rubinstein - ISBN 978-90-476-0972-8

Klik op het driehoekje om het fragment te beluisteren.

 

terug naar de startpagina van moors magazine