real time

tim o'brien en darrell scott
- real time

links o'brien, rechts scott

 

Tim O'Brien en Darrell Scott. Eén en één is meer, véél meer. We zagen ze voor het eerst samen op een obscure dvd van een klein bluegrassfestival, en daar sprongen ze er ineens uit, samen zingend en spelend met een urgentie die je zelden ziet.

Real Time is een cd die al in november 1999 werd opgenomen, gewoon in de huiskamer van Darrell Scott. Twee mannen die samen, tegenover elkaar zittend, volledig losgaan. Alles werd in één keer opgenomen. Walk Beside Me schreven ze samen, A House of Gold is een klassieker van Hank Williams, There ain't no Easy Way is van Darrell Scott en de afsluiter, het bij vlagen hilarische The Second Mouse, ontstond zo te horen spontaan in die huiskamer.

De zang van beide heren gaat af en toe door merg en been, zo indringend zingen ze deze liedjes, en hun gitaren, mandolines, banjo's, fiddles en bouzouki's klinken regelmatig alsof ze door rockgitaristen worden vastgehouden. Mannen die niet alleen voor de lol spelen, maar vooral ook omdat ze deze muziek zelf zo verschrikkelijk bloedmooi vinden. Een verslavend album.

Klik op het driehoekje om het fragment te beluisteren.

 

terug naar de startpagina van moors magazine