Digitale televisie is ideaal – je hebt beter beeld, goed geluid en bij TV Home een paar extra zenders die het abonnementsgeld meer dan waard zijn, zoals het Franse muziekkanaal Mezzo en het Engelse Performance, waar we al heel wat fantastische concerten hebben gezien. Toch zijn er wat kleinigheden die ons ergeren. Zo lopen beeld en geluid af en toe niet helemaal synchroon, wat erg hinderlijk is als je bijvoorbeeld in een opera een zangeres achter haar eigen stem aan hoort zingen. Gelukkig is dat meestal tijdelijk, en wordt het snel gecorrigeerd.

Maar er is nog een hinderlijke ergernis, en daar wilden we eigenlijk wel van weten hoe dat nu precies zit en of wij er zelf wat aan kunnen veranderen, daarom stuurden we de volgende mail naar @Home, het Essentbedrijf waar ook TV Home onder valt:

LS,
Ik heb een vraag over TV Home – ik merk dat verschillende zenders blijkbaar voor breedbeeld uitzenden. Het gevolg is dat er dan bij mijn televisietoestel links en rechts stukken beeld wegvallen (vrijwel altijd bij Nederland 1, 2 en 3), waardoor zelfs de ondertiteling niet meer te volgen is, omdat begin en eind van de zin links en rechts buiten beeld vallen. Het vreemde is, dat bij een aantal andere zenders, zoals de Belgen, dit wel gecorrigeerd wordt – dan krijg ik onder en boven een zwarte balk in beeld. Het ligt dus duidelijk niet aan een instellingsfout van mijn toestel, maar waarschijnlijk aan jullie doorgifte. Kunnen jullie dat ook corrigeren? Zou heel fijn zijn, want nu is het zo dat ik voor een aantal zenders weer terugmoet naar de gewone kabel (met duidelijk minder goed beeld). En als ik zelf iets kan of moet doen om de zaak te corrigeren hoor ik dat ook graag.
Hartelijke groet,
H Moors

En toen bleek dat communiceren met een bedrijf dat zich met communicatie bezig houdt niet zo eenvoudig is als het lijkt. Ik kreeg de volgende reactie:

Geachte heer, mevrouw Moors,

Hartelijk dank voor uw e-mail.
Dit is de support afdeling van @Home Kabelinternet, niet van TVHome.
Voor vragen over TVHome raden wij u aan om 0800-0078 te bellen.
Mocht u nog vragen hebben, kunt u ook terecht op onze online help via http://help.home.nl/.
Wij vertrouwen erop u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.
Met vriendelijke groet,

@Home,
Afdeling Klantenservice

Een anonieme reactie dus, van iemand die ons naar een telefoonnummer verwijst. TV Home is dus niet via e-mail te bereiken. Het is misschien overbodig te zeggen dat een eerste poging om te bellen strandde op een wachttijd van tien minuten (tegenwoordig wacht ik beslist niet langer dan tien minuten aan de telefoon) en dat de online help die genoemd wordt helemaal niets opleverde. En dat terwijl ik toch een vrij simpele vraag probeerde te stellen…

(15 november 2004)


Telefonisch contact en verder

Toch maar geprobeerd te bellen. Een jonge vrouw aan de lijn die wat moeite had met het begrijpen van de vraag. Wist ik wel zeker dat mijn televisie goed was afgesteld? Ja, dat wist ik zeker, want de Belgische zenders kwamen keurig door, met balk onder en boven. “Dat moet ik even aan mijn technische collega vragen” – na een heel kort wachtmoment (voor mijn gevoel had ze de vraag nauwelijks kunnen stellen of het antwoord was er al) – “Nee meneer, daar kunnen wij niets aan doen, dat ligt aan de doorgifte van het signaal”. Oh, dus het signaal wordt via de kabel anders doorgegeven dan via het digitale TV Home? “Ja, dat denk ik dan wel meneer”.

Onbevredigende antwoorden dus. Maar dezelfde dame wist me wel te vertellen dat TV Home wel degelijk per e-mail te bereiken is. Gewoon [email protected] mailen, en dan kwam het allemaal goed. Ik wou toch een serieus antwoord op mijn vraag, dus ik mailde hem naar dat adres. Een uur later kreeg ik de boodschap dat het mailtje helaas niet bezorgd kon worden omdat de mailbox van TV Home vol zat. Je moet je dan even goed realiseren dat er op de site van TV Home nergens een e-mailadres te vinden is, en dat er dus niet zo gek veel klanten een mailtje naar dit bedrijf zullen sturen. Communicatie is in ieder geval niet hun sterke kant, dat is wel het minste dat we kunnen constateren.

En ondertussen heb ik nog steeds geen antwoord op mijn vraag…
 

 


 

terug naar de startpagina van moors magazine

« | »