Eend veroorzaakt chaos op snelweg

      AMSTERDAM – Een wandelende eend op de ringweg A10 bij Amsterdam heeft zaterdagmiddag een verkeersongeval veroorzaakt. Een automobilist trapte op de rem toen hij het dier zag lopen. Dat resulteerde in een botsing waarbij vier auto’s waren betrokken en chaos over vier rijstroken ontstond.
      Een ambulance voerde twee gewonden af. Ook de dierenambulance kwam opdagen, maar wat er van de eend is geworden, kon de politie niet zeggen.

(bron – de telegraaf – 8 mei 2004)


Dolle stier neemt slager te grazen

      OUDESCHOOT – Een dolle stier heeft donderdag in het Friese dorpje Oudeschoot voor opschudding gezorgd. De stier wist bij het uitladen van een vrachtwagen te ontsnappen en nam enkele mensen op de horens. Vooral de plaatselijke slager moest het ontgelden.
      De man werd door de stier tegen een boom gedrukt. Ook andere mensen werden aangevallen. Uiteindelijk kon de politie de stier doodschieten. Wonder boven wonder raakte volgens een woordvoerder van de politie niemand gewond.

(bron: Telegraaf donderdag 15 april 2004, 15:30)
 


Olifant verplettert safarigids

                 
AMSTERDAM – Een safarigids in Zuid-Afrika’s op één na grootste wildpark, Hluhluwe-Umfolozi, is dinsdag tijdens een wandeling met toeristen gedood door een olifant.
De gids, Fortune Mkhize, was met een collega en vier toeristen op een meerdaagse wandelsafari in het Umfolozi-gedeelte van het park in de Zuid-Afrikaanse provincie KwaZulu-Natal. Beide gidsen waren gewapend met zware geweren om zich in geval van nood te verweren tegen agressieve dieren.

De Amerikaan Michael Binder, een van de toeristen, vertelde tegenover het Zuid-Afrikaanse dagblad The Mercury dat het incident zich vroeg in de ochtend voordeed, kort nadat zij hun kampeerplaats hadden verlaten. De groep kwam daarbij op vijftig meter van een olifant te staan. “Een gids merkte dat het dier geagiteerd was, dus wij volgden hem naar achteren.” aldus Binder. “Ik had nauwelijks twee stappen naar achteren gezet, toen Fortune zei: ‘Go, go, go.’ Ik keek om en zag dat de olifant 20 meter verwijderd was en toen ben ik echt hard gaan rennen. “De ongelukkige gids struikelde in het weglopen en liet daarbij zijn geweer vallen. Binder: “Ik zag dat de olifant op hem stond en dat hij schreeuwde. Ik denk dat hij wel in staat was geweest om te reageren als hij niet gevallen was. Het was een bizar ongeluk.”
De parkautoriteiten gissen naar de reden waarom Fortune niet heeft geschoten toen hij de kans had. Gidsen hebben dat recht als zij of hun klanten zich in levensgevaar bevinden. “Hij dacht kennelijk dat hij weg kon komen en nam daarmee een verkeerde gok.” stelde parkmanager Craig Reed. Fortune Mkhize was het neefje van de directeur van de wildparken in KwaZulu-Natal.

(1 april 2004 – door Pieter van Erven Dorens)


Ontsnapte dikbilkoe zaait paniek in Roggel

     
ROGGEL – Een ontsnapte koe heeft dinsdag in Roggel (Midden-Limburg) voor wildwesttaferelen gezorgd. Een 51-jarige man uit Roggel, die de koe probeerde te vangen, kreeg een kopstoot van de koe, kwam ten val en belandde met een gebroken sleutelbeen in het ziekenhuis, meldde de politie.
      De dikbilkoe ging er rond elf uur vandoor toen de boer haar naar de wei bracht. Het dier kwam door een gat in het hek op het terrein van recreatiepark De Leistert terecht. Een groot aantal politieagenten werd ingezet om het beest te vangen. Omstreeks drie uur wist een dierenarts de koe een kalmeringsspuit te geven, waarna het dier werd afgevoerd.

(bron: telegraaf 16 maart 2004)


Nazi-wasberen plaag in Duitsland


Bijna zestig jaar na het overlijden van nazi-kopstuk Hermann Goering dreigt een van zijn bizarre hersenspinsels een ware plaag te gaan vormen. In 1934 importeerde hij Amerikaanse wasberen om de fauna van het ‘Reich’ te verrijken.
Nu, zeventig jaar later, begint de grote populatie van de dieren problemen te veroorzaken.
Alleen al in Duitsland zijn op dit moment al meer dan een miljoen wasberen die zich in hoog tempo voortplanten en over heel Europa verspreiden. De reden dat de populatie zo snel groeit is dat ze geen natuurlijke vijanden hebben. Ze plunderen vuilnisbakken, blokkeren rioleringen en bijten elektrische leidingen kapot.
Goering liet een eerste paartje los in de buurt van Kassel. Op dit moment leven er in de omgeving van Frankfurt al meer dan honderd wasberen per vierkante kilometer. De stad heeft een speciale commissie opgericht om het probleem op te lossen.
Mogelijk worden er jagers ingezet om de overpopulatie in te dammen. Zij zouden een premie per gedode wasbeer kunnen krijgen.

(bron ad 11 maart 2004)


Kat valt piloot aan


      DHAKA – Een piloot van de Bengaalse luchtvaartmaatschappij BAM is dinsdag in de cockpit aangevallen door een agressieve kat. Het dier had op een nog onbekende wijze kans gezien in het toestel te komen. Het sloeg toe kort na het vertrek vanaf de luchthaven Sylhet in het noordoosten van Bangladesh. Volgens de Bengaalse krant New Age raakte de piloot gewond, maar kon hij de vlucht naar de hoofdstad Dhaka wel gewoon volbrengen.
      Na de landing wist de kat uit het toestel te ontsnappen. Twee uur later grepen veiligheidsfunctionarissen hem alsnog in zijn nekvel. De krant vermeldde niet wat er met de kat is gebeurd. 

(bron: telegraaf woensdag 10 maart)


Krolse kater veroorzaakt dood bazin


      BEIJING – Een krolse kat heeft in China een gaspijp opengekrabd en een lek veroorzaakt waardoor zijn bazin is gestikt. De dochter van de omgekomen vrouw is in het ziekenhuis opgenomen. Dat heeft het staatspersbureau Xinhua woensdag bericht.
      De vrouw had de kat ’s nachts opgesloten in de keuken omdat het beest te opgewonden was en veel lawaai maakte. De kat overleefde het gaslek door laag bij de vloer te blijven. De familie heeft het dier de deur uit gedaan en gezworen om nooit nog een huisdier te nemen.
    
(bron: telegraaf  25 februari 2004)


Eenzame kameel aan de wandel in Zweden

Een op hol geslagen kameel heeft het verkeer in de Zweedse plaats Skövde lange tijd lamgelegd. De politie weigerde eerst uit te rukken, omdat ze de melding over de kameel niet serieus nam. Toen ze uiteindelijk toch een kijkje ging nemen was het dier door vrienden van de eigenares alweer teruggebracht naar zijn stal.

De eigenares, Anneli Arvidsson, kocht de 22-jarige kameel toen hij een jaar oud was van een dierentuin. Volgens haar was het dier op hol geslagen omdat hij alleen in de wei stond en zijn maatje, een paard dat op stal stond, miste.

(bron ap 11 februari 2004)


Zwemmer zoekt hulp met haai nog aan been

      SYDNEY – Een Australische zwemmer heeft een aanval van een haai overleefd en is met de auto hulp gaan zoeken, terwijl de haai nog altijd in zijn been beet. De man zwom in een meer in New South Wales, toen hij in zijn been werd gebeten door een wobbegong haai, een Australisch soort.
      “Ik heb hem meteen met beide handen zo stevig mogelijk vastgepakt om te voorkomen dat hij zou gaan schudden. Ik wist dat ik zo naar de kant moest zwemmen.” Aan de kant probeerden omstanders de man te helpen, maar de haai wist van geen wijken. Daarop is de Australiër met de auto hulp gaan zoeken. Reddingswerkers wisten de 60 centimeter lange haai los te krijgen door er koud water overheen te gooien.
    
(bron de telegraaf 10 februari 2004)


The Revenge of the Chicken

Bradende kip vergeten: huis Westerbroek uitgebrand (zie foto boven links)

Westerbroek – Aan de Rijksweg-West in Westerbroek is de nacht van donderdag op vrijdag een vrijstaande woning geheel uitgebrand. De twee bewoners konden zich op tijd in veiligheid brengen.
De brand ontstond in de keuken, waar een kippetje in de braadpan was gelegd. De bewoners waren echter op de bank in de woonkamer in slaap gevallen. Het vuur greep zo snel om zich heen, dat de man en de vrouw zich via een raam in veiligheid moesten brengen.
Ze sloegen alarm bij het naastgelegen motel Van der Valk. Drie gasten van het motel moesten op last van de brandweer tijdelijk hun kamers uit. De korpsen van Hoogezand en Harkstede konden het woonhuis niet meer redden. Ook de auto van de bewoners brandde uit.
Rond kwart over een was de brand onder controle. Het huis moet als verloren worden beschouwd. De auto, die op de oprit naast de woning stond, kon tijdig worden geblust.  De hond des huizes werd na enige tijd in goede gezondheid in een van de schuren aangetroffen.

(bron: dagblad van het noorden, 6 februari 2004)


Potvis

TAIPEI – Een ontploffende potvis heeft in de Zuid-Taiwanese stad Tainan een ravage veroorzaakt. Het rottende lijk van het zeventien meter lange dier spatte uit elkaar in een drukke winkelstraat.

Auto’s en winkels werden met een smurrie van bloed en organen bedekt. Het verkeer zat uren vast, meldden plaatselijke media. De potvis bevond zich op een vrachtwagen op weg naar een universiteit voor ontleding. Door de ontbinding ontstonden gassen die zich in het lichaam ophoopten. Het dier was op de kust van het eiland aangespoeld.

(bron: nu.nl 29 januari 2004)


Konijnen teisteren beveiliging gevangenis

ZWOLLE – De gevangenis in Zwolle wordt geteisterd door een konijnenplaag. De beesten knagen kabels door waardoor de beveiliging van de gesloten inrichting in gevaar komt. De inrichting heeft van de provincie een ontheffing gekregen om de konijnen te doden.

Dat meldde de provincie Overijssel maandag. De provincie heeft de benodigde ontheffing op de Flora- en Faunawet verleend. “De gevangenisdirectie wil zo de openbare veiligheid garanderen”, aldus een woordvoerder. De konijnen knagen onder meer ondergrondse kabels van beveiligingscamera’s aan.

De beestjes mogen tussen zonsondergang en zonsopgang op het gevangenisterrein met geweren worden afgemaakt. De directie van de gesloten inrichting wilde maandag niet reageren op de plaag.

(bron: telegraaf 19 januari 2004)


Monkey business

De Indiase ambassade in Nepal heeft ongewenst bezoek ontvangen. Geen protestbeweging, terroristengroep of ander gevaarlijk volk. De ambassade in Kathmandu is ‘overvallen’ door ruim dertig apen. De apen hebben het personeel aangevallen en apparatuur vernield. De vloeren zijn bezaaid met apenpoep. De ambassade heeft de hulp ingeroepen van deskundigen van een dierentuin en de dienst voor nationale parken om de apen het pand uit te krijgen.

(bron: nu.nl – 15 januari 2004)


Zwijn bijt man

Een hongerig everzwijn is een appartement in Berlijn binnengedrongen en heeft de bewoner verwond. “Het zwijn wist het appartement binnen te komen door een terrasdeur. Hij verstopte zich onder de tafel”, vertelt een politiewoord-voerder. “Toen de 54-jarige man het beest weg wilde jagen ging het everzwijn door het lint.” Het zwijn beet de man in zijn been en vluchtte terug het bos in.

(bron: nu.nl – 9 januari 2004)


Slager heeft het nakijken

LONDEN – Een wild zwijn heeft op zijn vlucht voor de slager chaos veroorzaakt in het Britse stadje Cinderford. De krant Daily Mail meldde donderdag dat het dier de plaatselijke supermarkt binnenrende, waar het de klanten van de diepvriesafdeling door de paden joeg.

Bij het verlaten van de winkel liep hij een voorbijganger van de sokken, galoppeerde hij over een zebrapad, ontweek twee politiemannen, draafde over een vrije busbaan en verdween vervolgens spoorloos in een aangrenzend bos.

Dat er in Cinderford niet veel voorvalt, blijkt uit het commentaar van een toeschouwer: “Ik denk dat dit wel het opwindendste was wat hier in lange tijd gebeurd is.” De woordvoerder van het slachthuis beperkte zich tot: “Wij vinden dit niet leuk.”

(bron: nu.nl – 8 januari 2004)


Jager komt om door aanrijding met trein

AMSTERDAM – In de buurt van het Friese Dronrijp is zaterdagmiddag een man geschept door een trein. Het slachtoffer overleefde de aanrijding niet. Volgens de politie zag de machinist van de stoptrein naar Harlingen wel iets op het spoor en hoorde hij vlak daarna een klap. De Railverkeersleiding meldde dat de man in de buurt aan het jagen was.

Andere jagers hielden na de botsing een daarop volgende trein aan om te waarschuwen dat de man was aangereden. Het ongeval gebeurde op het traject Deinum – Dronrijp. Reizigers tussen Leeuwarden en Harlingen Haven moeten rekening houden met vertraging. De NS zet bussen in.

(bron telegraaf 13 december 2003)


Pasgetrouwde vrouw doodgebeten door nijlpaard

JOHANNESBURG – Een nijlpaard heeft in de Botswaanse Okavango Delta een 32-jarige vrouw doodgebeten. Haar kersverse man (30) raakte lichtgewond. Dat berichtte de Zuid-Afrikaanse Cape Times vrijdag.

Het pasgetrouwde echtpaar was deze week op safari toen een troep olifanten de doorgang blokkeerde. De gids besloot een andere route te nemen. Hier dook plots een nijlpaard op in het ondiepe water. Hij viel de pasgehuwden in de kano aan.
De vrouw overleed direct aan de beet van het nijlpaard die met zijn tanden hart en longen doorboorde.
Over het lot van de gids is niets bekend.

(bron: telegraaf.nl 13 december 2003)


Jaarlijks 22 miljoen schade door huisdieren

TILBURG (ANP) – Huisdieren veroorzaken jaarlijks voor ongeveer 22 miljoen euro aan schade. Uit een onderzoek van Interpolis blijkt dat in bijna een op de tien schadegevallen die de verzekeringsmaatschappij binnenkrijgt een dier de boosdoener is.

Vooral honden maken nogal vaak brokken of zorgen voor verwondingen, liet een woordvoerder van de verzekeraar woensdag weten. Honden zijn verantwoordelijk voor ongeveer driekwart van de schadegevallen. Vaak gaat het daarbij om letselschade. De onkosten variëren van enkele honderden euro’s tot een paar duizend euro. Het gemiddelde schadebedrag bij een hond is volgens de woordvoerder ongeveer 500 euro.

De verzekeraar krijgt jaarlijks 40.000 meldingen van schade door huisdieren binnen. Ook katten zijn geregeld de veroorzaker. ,,Maar eigenlijk is het heel divers. Zo was er bijvoorbeeld eens een jager die een fazant uit de lucht schoot, waarna het dier vervolgens bovenop een schuur terecht kwam en daardoor schade aan de dakplaat veroorzaakte”, aldus de zegsman.

(bron anp 4 dec)


 


Circusbeer doodt verzorger

MOSKOU – Een beer in een kindercircus in Moskou heeft zijn verzorger gedood en twee andere mannen ernstig toegetakeld. Volgens Russische media viel de beer Dodon achter de schermen van het dierentheater Doroev woensdagavond zijn verzorger aan, toen die de kooi opende om het dier te voeren. Een andere verzorger en de trainer van de kolos liepen ernstige verwondingen op.

De beer hoeft door zijn uitbarsting niet langer dagelijks kunstjes te vertonen voor publiek. Hij wordt naar de dierentuin van Moskou gestuurd.

(bron: nu.nl 4 dec)


Straatverbod voor baldadige kat

Van een onzer verslaggevers

Vol verlangen staart Zino naar buiten. Al twee weken zit de baldadige kater verplicht binnen. Het gemeentebestuur van De Ronde Venen heeft hem een straatverbod gegeven. Zino mag alleen aangelijnd de deur uit, tot grote opluchting van de buurt.

Het is weer rustig aan de Proostdijstraat in Mijdrecht. Twee jaar had Zino de buurt in zijn greep. Zo had de 4-jarige Abessijnse kater het regelmatig voorzien op de vissen in de vijver van de achterburen. Ook vogels waren niet veilig voor hem. Gaas, watersproeiers en zelfs scheermesjes op de schutting konden Zino niet van z’n prooi afhouden. Enkele vogels zouden zich van schrik zelfs hebben doodgevlogen.

Volgens buurvrouw A. Meijer wist Zino precies waar hij moest zijn. ,,Het is absoluut geen doorsnee kater.” Veelvuldig trok ze aan de bel bij de gemeente. Ook buurvrouw S. Bordes heeft nare ervaringen met ‘het roofdier’. ,,Ik had de deur naar de tuin open laten staan. Plotseling hoorde ik een hels lawaai. Had dat beest de parkiet van mijn zoon aangevallen.” Sindsdien staat de achterdeur bij de familie niet meer open. ,,We hebben totaal geen problemen met de buurman, maar z’n kat is een geval apart.”

Veelvuldig glipt Zino door ramen en deuren de huizen in de buurt binnen. ,,Hij is voortdurend op zoek naar eten.” Hij plast en poept bovendien op de oprit. ,,Hier naast onze auto was z’n favoriete plekje,” aldus buurvrouw Bordes. De eigenaar van de kat, H. Hoevers, vindt het straatverbod wat overdreven. ,,Sommige families blijven klagen. Het gemeentebestuur laat zich wel een beetje makkelijk gebruiken.”

Zino houdt het binnen nog wel uit, maar leuk vindt hij het zeker niet. Hoevers’ dochter vertelt dat het dier inmiddels een riempje heeft gekregen. ,,Dan kunnen we hem toch naar buiten doen.”De Ronde Venen heeft nog niet eerder een straatverbod aan een dier opgelegd. ,,Het is inderdaad een aparte zaak”, zegt C. Fisser van de gemeente. Volgens Fisser is het duidelijk dat de kater wel degelijk overlast veroorzaakt. ,,Er is al vaak naar oplossingen gezocht, maar dat heeft niet geholpen. Het verbod is de enige uitweg.” Fisser bevestigt dat Zino nog wel aangelijnd naar buiten mag. ,,Hij mag ook in een kooi in de tuin.” De buurt merkt in elk geval dat de kater niet langer de straat onveilig maakt. ,,Het is nu veel rustiger.”

(bron: ad 27 november 2003)


Dolle stier neemt politiewagen op de hoorns

ROERMOND (ANP) – Een dolle stier heeft woensdagmorgen in Roermond een politiewagen op de hoorns genomen, waarna de agenten ,,zich tactisch terugtrokken”. Volgens de politie was de stier uit een weiland bij een tennispark gebroken en richting het centrum gelopen.

Gealarmeerde agenten probeerden het beest te vangen. De stier liet echter niet met zich sollen, zette zijn hoorns onder de bumper van de politiewagen en begon de auto heftig heen en weer te schudden. Toen de agenten probeerden weg te rijden, rende de stier hen achterna. Vier te hulp geroepen gemeentewerkers probeerden de stier op te vangen, maar van hun oranje vesten kreeg het dier het rood in zijn ogen. De stier werd zo wild dat de gemeentewerkers zich achter bomen moesten verstoppen.

Vervolgens verscheen de eigenaar ten tonele, maar ook die moest het ontgelden toen de stier de hoorns in zijn tractor met aanhangwagen boorde. Met een riek in de hand is het de eigenaar uiteindelijk gelukt om de stier in de aanhangwagen te krijgen.

(anp 27 november 2003)


Tweede Kamer op muizenjacht

Door Joël Roerig

Elke partij een eigen poes. Die oplossing had de SGP onlangs in gedachten voor de muizenplaag in de Tweede-Kamergebouwen. Maar het plan stuitte op de interne regel dat het huis der democratie verboden terrein is voor huis- en andere dieren.

De muizen trekken zich van dat verbod niets aan. Het ‘muizenoverleg’ van de facilitaire dienst stelde gisteren nog vast dat de invasie beheersbaar is, maar dat neemt niet weg dat de knaagdiertjes geregeld opduiken in de werkkamers.

Vorige week nog schrok de secretaresse van de tweekoppige SGP-fractie op toen een muis op klaarlichte dag haar vertrek kwam binnentrippelen. Vervelend, niet meer dan dat. ,,Ook vrouwen staan bij ons hun mannetje”, schertst een SGP’er.

In de wandelgangen wordt al gerept van muizen zo groot als flinke ratten. Een huismuis kan 10 centimeter lang worden en talloze jongen voortbrengen. De beestjes knagen ongebreideld en verspreiden ziektekiemen die voedselvergiftiging en huidaandoeningen veroorzaken. Het is inmiddels verboden voedsel of suikerzakjes achter te laten op bureaus. Alle prullenbakken worden ’s avonds geleegd om de knagertjes geen feestmaal te bieden.

Onder het personeel gaat het gerucht dat de muizenoverlast het gevolg is van de bouw van de omstreden tramtunnel in het Haagse centrum. De werkzaamheden en stijging van het grondwaterpeil zouden de diertjes naar de gebouwen rond het Binnenhof hebben gedreven. Onduidelijk blijft waarom de muizen juist dit jaar massaal opduiken.

Uitgerekend bij het diervriendelijke GroenLinks zijn harde maatregelen getroffen. Daar is een speciale gel aangebracht, die de beestjes een snelle dood in jaagt en onnodig lijden voorkomt. Het helpt: de muizen lijken hun heil bij andere fracties te zoeken.
 

Bron: AD, 20 november 2003


Huisdieren doden baasje

TEGELEN – Een inwoner van het Noord-Limburgse Tegelen is woensdagmorgen vermoedelijk door ammoniakvergiftiging overleden. Die ammoniak werd geproduceerd door papegaaien en fretten die hij in zijn woning aan de Holtmühlestraat hield. Volgens een woordvoerder van de brandweer had de man de dieren verwaarloosd. Een ambulance ging vlak na 07.00 uur naar het huis na een melding. De man bleek inmiddels overleden.

De brandweer vermoedt dat de Limburger onwel werd door de hevige ammoniakstank in zijn woning, ontstaan door het verwaarlozen van de dieren. De ammoniak komt vrij bij de ontlasting van de dieren. De politie heeft alle
ramen van de woning opengezet om te luchten. De schreeuwende papegaaien waren daardoor tot ver in de omtrek te horen.

(bron: nu.nl 19 november)


Man redt karper met mond-op-mondbeademing


ANTWERPEN – Een voormalige ambulancechauffeur uit België heeft zijn kennis van eerste hulp nuttig kunnen gebruiken. Hij redde zijn sierkarper van een wisse dood door het dier te beademen en hartmassage te geven.

Antwerpenaar Leo van Aert (57) gaf een feestje in zijn huis nabij de haven van de Vlaamse stad, toen zijn vrouw merkte dat er iets mis was met de koi-karper. Het beest maakte rare bewegingen en bleef toen doodstil drijven in de vijver achter het huis.

Van Aert vermoedde dat de vis een hartaanval had gehad en nam het dier uit de vijver. Hij gaf het beest hartmassage in de hoop zijn geliefde huisdier weer bij positieven te kunnen brengen.

“Na vijftien minuten begon de vis weer te bewegen en heb ik hem teruggezet in het water”, vertelde de man aan de krant De Gazet van Antwerpen. “De vis bleef na een tijdje weer stil liggen. Toen ben ik hem maar gaan beademen.” Die aanpak slaagde kennelijk wel: het beest herstelde.

(bron: de telegraaf – 4 november 2003)


Spin veroorzaakt sneeuwalarm

RENNES – Misleid door een spin heeft de nationale meteorologische dienst van Frankrijk per abuis gewaarschuwd voor sneeuw. Het dier had een web over een weerstation gesponnen. Het web was door de aanhoudende koude in een sluier van ijs veranderd.

De data van het station in Dinard (Bretagne) waren automatisch doorgegeven aan de centrale computer, die de verkeerde conclusie trok en waarschuwde voor sneeuw. Volgens een woordvoerder van Météo-France woensdag komen vergissingen ook wel eens voor door vogels die een nest op een weerstation bouwen.

(bron: nu.nl)

(29 oktober 2003)


Vis springt in mond en doodt jongen

PHNOM PENH – Een 17-jarige jongen in de Cambodjaanse hoofdstad Phnom Penh is gestikt, nadat een kleine vis uit een mand in zijn mond was gesprongen en in zijn keel terecht was gekomen. Dat heeft de politie in Phnom Penh dinsdag gezegd.

De jongen kwam thuis met een mand vol zelfgevangen vis. Toen hij zijn ouders over zijn vangst wilde vertellen, sprong een vis in zijn mond en kwam in zijn keel terecht, aldus een politiefunctionaris.

De vader bracht de tiener nog naar twee klinieken voor behandeling, maar in beide gevallen was de medische staf aan het lunchen, waardoor de jongen uiteindelijk stikte.


Bijtende vissen op Mallorca

MALLORCA – Op het Spaanse eiland Mallorca zijn de afgelopen weken duizenden strandtoeristen opgeschrikt door bijtende vissen. De meldingen zijn onder meer afkomstig uit Porto Cristo, Capdepera en Santanyì in het oosten van Mallorca, aldus lokale media maandag.

Hoewel de dieren niet meer dan 5 centimeter lang zijn, zorgen ze door hun grote aantallen voor veel commotie. Dat de vissen in de buurt van de kust voorkomen is volgens experts te wijten aan de hoge temperatuur van het water, veroorzaakt door de recente hittegolf.


Tijger verwondt dierentemmer Roy

LAS VEGAS – Een tijger heeft in Las Vegas de wereldberoemde roofdierentemmer Roy van het duo Siegfried & Roy aangevallen en zwaar verwond. Het dier beet de artiest in de nek.

Roy verloor veel bloed en moest een noodoperatie ondergaan, meldt de Amerikaanse nieuwszender CNN zaterdag. Roy Horn had donderdag zijn 59e verjaardag gevierd. Samen met de eveneens Duitse Siegfried boekt hij al bijna dertig jaar enorme successen met een gecombineerde roofdieren- en goochelshow in Las Vegas.