1 Stropdas

Niet meer gedragen sinds mijn zestiende, en ik ben ook niet van plan er ooit nog een om mijn nek te binden. Ik krijg het al benauwd bij het idee.

2 Pak

Idem. Ik heb zelfs geen colbertje. Hoe ik dat dan doe bij begrafenissen of sollicitatiegesprekken? Gewoon nette kleren aan en goed gepoetste schoenen.

3 Rijbewijs

Al heel vroeg heb ik besloten geen bijdrage te zullen leveren aan de luchtvervuiling waar auto’s toch nog steeds garant voor staan. Ik heb me tot nu toe altijd gered met grote fietstassen en het openbaar vervoer.

4 Drank

Ik ben geen principieel geheelonthouder, maar vind de meeste alcoholische dranken gewoon niet lekker. Verder heb ik net iets te vaak vervelend dronkemansgedrag gezien. De laatste jaren drink ik eigenlijk nooit meer.

5 Sigaretten

Mijn eerste sigaret vond ik smerig, en ik ben daardoor nooit gaan roken. Zo simpel kan het dus ook. Drugs heb ik ook nooit gebruikt, behalve ongewild een stukje hashcake, maar dat beviel zeer slecht.

6 Ringen

Ringen of andere sieraden als oorringen, piercings, tatoeages zul je bij mij niet vinden. Geen rommel aan mijn lijf.

7 Parfum

Parfum en deodorant horen ook bij “rommel” voor mij. Een mens ruikt helemaal niet slecht als hij zich een beetje goed wast. Ik vind opgebrachte geurtjes ook bij anderen onplezierig. En vrouwen die zich uitbundig opmaken vind ik vreselijk om naar te kijken. Geef mij maar naturel.

8 Horloge

Een horloge is niet meteen een sieraad, maar toch heb ik er geen. Op de een of andere manier ontwikkel je, als je nooit een horloge omhebt, een soort intern klokje. Ik heb eigenlijk nooit problemen met de tijd.

9 Baard en snor

Ooit wel eens geprobeerd, maar een geschoren gezicht vind ik voor mezelf toch plezieriger.

10 Sandalen

Waarom ik niet van sandalen hou weet ik eigenlijk niet. Misschien omdat het zo’n rare tussenvorm is. Teenslippers aan blote voeten vind ik juist wel weer prettig.

11 Contactlenzen

Ik hou het gewoon op een bril, al heb ik hem alleen op afstand nodig. Het is een klein oud brilletje dat ooit van mijn opa is geweest en waar ik de poten van vervangen heb.

12 Trouwboekje

Vier kinderen inmiddels, en nooit getrouwd. Gewoon nooit een goede reden kunnen bedenken om te trouwen, en ook nooit de behoefte gehad om een reden te verzinnen.

13 Mobieltje

Er zijn wel wat mobiele telefoons bij ons in huis, en voor anderen zullen ze best handig zijn, maar zelf wil ik nog steeds niet continu bereikbaar zijn. Ik heb ook geen antwoordapparaat, mede omdat ik er zelf een gloeiende hekel aan heb zo’n ding in te spreken.

14 Laarzen

Gewoon goede schoenen vind ik het prettigste. Laarzen vind ik vooral heel erg lelijk, vooral bij vrouwen die laarzen over de broek heen dragen.