Dat Menzis kapitalen uitgeeft aan reclamespotjes ergert me een beetje. Ik denk dan toch dat het geld zeker in de zorg behoorlijk wat beter besteed kan worden. Want vergis je niet, met die spotjes zijn wel miljoenen gemoeid.
Het meest herkenbare aspect aan die spotjes is het muziekje dat onder de beelden doorkabbelt. Je hoort de klassieker Over The Rainbow in een uitvoering van de Hawaiiaanse zanger Israel Kamakawiwo’ole, begeleid door een simpele maar zeer effectieve ukelele. Mooi. Het wordt allemaal een beetje wrang als je een foto van Kamakawiwo’ole ziet – de man is niet bepaald een voorbeeld van De Gezonde Mens. Hij is dan ook rond zijn dertigste aan de gevolgen van zijn overgewicht overleden.
Ik vraag me af of ze zich bij Menzis gerealiseerd hebben dat ze juist deze man als het “gezicht” voor hun reclamecampagne hebben ingezet.

Overigens kwam Kamakawiwo’ole niet altijd zo sterk uit de hoek – de meeste hits die hij op Hawaii scoorde zijn werkelijk niet om aan te horen zo zoet en kitscherig. We moeten de reclameman die juist dit nummer eruit pikte dan ook complimenteren.