Een Canadees kwam in de komkommertijd in het nieuws omdat hij een rode paperclip in veertien stappen had geruild voor een huis. Het gaat om een tamelijk onwaarschijnlijk verhaal waar een paar situaties in voorkomen die doen vermoeden dat het om een ingenieus opgezette fake gaat. De film die genoemd wordt (hij ruilt op een bepaald moment een sneeuwbol voor een filmrol) komt op internet bijvoorbeeld nergens voor, behalve in dit verhaal. Toch is het een ruilsuccesverhaal dat tot de verbeelding spreekt, en daarom gaan wij het hier ook eens proberen.

Als jij iets hebt dat je tegen het laatste item wilt ruilen stuur je een mailtje, en dan zien we of we tot een deal kunnen komen. En dan gaan we verder met ruilen, met als eindstreven woonruimte voor Jip en Charlotte in Alkmaar. Jip en Charlotte willen namelijk heel graag gaan samenwonen, maar ze studeren allebei nog. Ze willen graag in Alkmaar of de directe omgeving gaan wonen, dus daar richten we deze ruilactie op. Als het een Canadees in een jaar lukt moet het ons ook kunnen lukken. Toch?

1 Klein beginnen

Het principe is eigenlijk heel eenvoudig – ik bied hier op zaterdag 16 juli 2006 om te beginnen de tiende druk van Klein Beginnen te ruil aan, een bundel cursiefjes van Simon Carmiggelt met als ondertitel “Avonturen met kinderen”.

2 Een klein espresso-apparaat

Zondag 17 juli komt er al een mailtje binnen.
Een klein espresso-apparaat, nieuw, nog in de verpakking, aangeboden door Annelies, en dat klinkt als een uitstekende ruil. De vraag is nu dus – wie heeft er iets te ruilen tegen een espressoapparaat?

espresso...

3 Een stapel van acht- tot negenhonderd Hollandse dakpannen of een roeiboot (een opknappertje)

hollandse dakpannen...

roeiboot

Het mailtje dat er bij hoorde:
“Ik wil wel een espressoapparaat, dus ging ik bedenken wat ik te bieden heb. Mogelijk is een stapel Hollandse dakpannen interessant? Het zijn er schat ik zo’n 800 á 900. Zie foto. Een andere optie: een oude stalen roeiboot, type schouw. Categorie: opknapper. Ik moet hem even leegpompen, dan kan ik wel een betere foto sturen (hij is niet lek alleen volgeregend).
Dick.

(11 september 2006)

Wie biedt?

(wordt vervolgd) 

terug naar de startpagina van moors magazine

« | »