Een jonge vrouw leerde haar kameel door het oog van een naald kruipen, waardoor ze samen in het koninkrijk gods terechtkwamen. Daar zag ze dat er precies achtentwintig engelen op de punt van een naald kunnen dansen. Toen ze later deze kennis met de paus wilde delen werd ze weggehoond.

(Holly Moors)


lachende maan

I am moving fast, yet slowly around a ball of ground, with the water I command to rise and fall. I do not grow nor shrink, yet people see me grow and shrink. When darkness comes, I can be a light, but when light is around, I can make darkness.

(Rik Moors)


eenhoorn

Een eenhoorn werd belaagd door duizend ijsjagers in een onmetelijk groot groen woud. Zij sneden zijn hoorn eraf en maalden het bot, maar dat vergiftigde hen juist omdat zij een kwade inborst hadden. De trollen daarentegen konden vanaf dat moment wonderen verrichten. Zo keerde het goede zich tegen het kwade.

(Trees Roose)


ark II

(De dinosaurussen en de eenhoorns werden uitgeroeid door een gigantische asteroïde)


 

De sterren en de maan verduisterden tijdens de grote zondvloed die de hele aarde bedekte met een kolkende watermassa. Mensen en dieren weeklaagden, maar Noach had een ark. Hij nam van elk levend wezen twee, gaf een olijftak aan een duif en maakte de trossen los. Hij redde de aarde.

(Trees Roose)

 


De Iberiërs kwamen en veroverden. De taal van de overwinnaars, de godsdienst van de veroveraars; het werd “Latijns”- Amerika en de Indianen verdwenen in het bos. Zwarte slaven, die waren sterker, maar ook die wilden niet. Santa Bárbara werd Changó, de muziek werd Salsa, het continent Iberisch- Afrikaans- Amerikaans. Goddank!

(Jan Meijer)