Als je goed oplet zul je zien dat dit dagelijkse magazine geen reclame bevat. Dat is een bewuste keuze, omdat ik nooit van vooringetogenheid wil worden beticht. Maar nu heb ik mezelf toch enigszins in een lastige positie gemanoeuvreerd. Uit pure nieuwsgierigheid ben ik Buzzer geworden. Je krijgt dan af en toe een nieuw product toegestuurd met het verzoek dat via een buzz, oftewel mond-tot-mondreclame, onder de aandacht te brengen. Het tijdschrift dat ik een tijd geleden kreeg lag al snel bij het oud papier, maar het negatieve stukje dat ik er over schreef zorgde er toch voor dat ik hoger steeg in de Buzzranglijst, dus kreeg ik nu een pakket met het nieuwste scheerapparaatje van Gillette toegestuurd.

Ik verwachtte er niet veel van, want een paar maanden eerder had ik met een tekenfilmpje al een jaarvoorraad scheerspullen van Wilkinson gewonnen, en dat scheert niet beter of slechter dan het Hema-apparaat dat ik daarvoor gebruikte. Bij Gillette moest ik bovendien eerst een lijst vragen invullen waarvan ik een aantal vragen moest openlaten. De manier waarop ik scheer stond er namelijk niet tussen. Na een aantal pogingen met een elektrisch apparaat (niet goed genoeg) en met scheerzeep (te omslachtig) scheer ik me al jaren onder de douche. Ik zeep mijn gezicht grondig in met gewone zeep, spoel het af en scheer me met een driedubbel mesje, op het gevoel.

De Gillette Fusion heeft niet alleen vijf mesjes (wat me een beetje overdreven leek) maar ook een batterijtje waardoor het ding gaat trillen, en kan toch gewoon onder de douche gebruikt worden, dus dat ging ik meteen proberen. En het resultaat is, eerlijk is eerlijk, verbluffend, want hij scheert echt gladder dan ooit. Het ijkpunt is een plek in mijn hals die nooit glad wordt, maar met dit apparaat wel. En dat verbaasde me echt. Bovendien heeft het ding een extra scherp mesje aan de andere kant waar je de echt lastige plekjes mee kunt scheren (vlak onder de neus bijvoorbeeld).

Dat betekent dus dat ik enigszins de pest in heb, want ik ben dan wel zo eerlijk om het dan ook allemaal eerlijk op te schrijven. Maar het betekent wel dat ik verdomme toch reclame zit te maken hier. En dat terwijl ik de reclamespots op tv voor dit ding te slecht voor woorden vind. Maar nogmaals – eerlijk is eerlijk – hij is echt goed.