In de rommelmarkt vond ik een single van het duo Seemon and Marijke, en ik vroeg me af hoe het met die twee zou zijn gegaan na hun overrompelende hippie-avontuur in de jaren zestig. Simon Posthuma en Marijke Koger gingen precies op het goede moment naar Londen, en maakten daar indruk met hun psychedelische schilderingen. Vooral de popartiesten van toen, de Beatles en de Hollies, waren onder de indruk, en Simon en Marijke beschilderden onder meer de muren van de Apple-boetiek in Londen en een enorme schildering in het Aquarius Theater op Sunset Boulevard in Los Angeles, en ze maakten onder veel meer ook nog de hoes voor Evolution, de meest psychedelische plaat van de Hollies.

Samen met Barry Finch en Josje Leeger vormden ze The Fool, en maakten ze onder die naam zelfs platen (met hulp van Graham Nash, nog voordat hij nog beroemder zou worden met Crosby, Stills & Nash). Toen The Fool uit elkaar ging maakten “Seemon and Maryke” nog een langspeelplaat, waar deze single van getrokken werd. De b-kant werd blijkbaar gemaakt op een tekst van Simon Vinkenoog. De muziek is hooguit als curieus te omschrijven. Aandoenlijke hippiemuziek, die de tand des tijds niet heeft doorstaan, vrees ik. Maar Simon en Marijke hadden in de jaren zestig wel degelijk hun “moment of fame”.

In 1982 keerde Posthuma terug naar Amsterdam. Als beeldend kunstenaar maakt hij werk dat goed, maar niet opzienbarend is. Marijke blijft aan de westkust van Amerika wonen en schilderen, en haar werk kunnen we nog het beste omschrijven als edelkitsch.