Dolfijn probeert vrouw te pletten

WELLINGTON – Een Nieuw-Zeelandse toeriste is ernstig gewond geraakt toen een dolfijn bovenop haar landde. De 27-jarige vrouw zat bij het eiland Slipper in Nieuw-Zeeland op de boeg van een schip dat tussen de tuimelaars door voer, toen een van de zeezoogdieren zo enthousiast raakte dat hij bovenop haar sprong.

Het dier gleed door, ramde een windscherm op het dek en dook kennelijk ongedeerd terug in zee. De vrouw is met ernstig hoofdletsel opgenomen in het ziekenhuis, meldde The New Zealand Herald.

(27 december 2006)


Tijger grijpt helper tijdens show Sittah

AMSTERDAM – Een helper van illusioniste Sittah is tijdens de feestelijke première van het van het Groot Kerstcircus in Den Haag in de piste gegrepen door een tijger.
Het gaat om Eugène Jans die met spoed naar het ziekenhuis is gebracht. Jans, die een belangrijke spil is bij de illusies van Sittah, liep flinke verwondingen op aan borst, schouder, rug en pols. Hij moest met spoed worden geopereerd. Haar wereldkampioens-act – dé publiekstrekker van het Groot Kerstcircus – kon Sittah door het ongeluk niet meer ten uitvoer brengen. Aan het eind van een act waarin Sittah een tijger en een leeuw tevoorschijn tovert, viel Jans neer bij het wegrijden van de kooi waarin de wilde dieren zaten. In eerste instantie maakte hij nog het gebaar dat alles onder controle was, maar backstage werd de ernst van de situatie pas goed duidelijk. De danser werd direct afgevoerd naar het ziekenhuis.

(23 december 2006)


Op de vlucht voor een zeeleeuw

AMSTERDAM – Zwemster Celeste McMullin kreeg de schrik van haar leven toen ze werd gebeten door een zeeleeuw.
Het dier verwondde veertien zwemmers in een meertje in een natuurpark bij San Fransisco. Tien anderen moesten zwemmen voor hun leven.

(17 november 2006)


 

Dronken eland terroriseert Zweedse schoolkinderen

 


STOCKHOLM – Een dronken eland terroriseert de leerlingen van een school in Zuid-Zweden. Volgens de conciërge zijn de kinderen doodsbang voor het dier, dat zich stapelgek zou gedragen.
De eland raakt waarschijnlijk beneveld door het eten van gegiste appels in een tuin. De autoriteiten overwegen het dier af te laten schieten als het niet kalmeert, meldden Zweedse media vrijdag.

(10 november 2006)


Miljoenen vleermuizen plagen stad in VS

AMERICUS – Miljoenen vleermuizen teisteren het historische stadje Americus in het zuiden van de Verenigde Staten. Het zijn er zoveel dat de lucht zwart kleurt als de zon opkomt en de dieren hun donkere schuilplaatsen weer opzoeken. Het probleem met de vleermuizen begon tien jaar geleden, maar is de laatste tijd snel verergerd. De lokale vleermuizenverdelger – batman in de volksmond, ook omdat hij in een oude Chrysler Prowler rondrijdt – komt om in het werk. De staat Georgia heeft inmiddels hulp bij de verdelging toegezegd.

(AP 4 november 2006)


Rattenplaag bij Blauwe Stad

WINSCHOTEN – De omgeving van het Oldambtmeer bij de Blauwe Stad kampt met een rattenplaag. Dat meldt het Agrarisch Dagblad. Er zouden zoveel ratten zijn, dat rattenvangers al 120 vallen hebben geplaatst. Daar komen bovendien nog 80 vallen bij. De ratten zouden schade kunnen toebrengen aan de dijken rondom het meer.

(rtv noord nov 2006)


Overvliegende reiger vloert bromfietser

ABCOUDE – In Abcoude is een bromfietser gewond geraakt na een botsing met een overvliegende reiger. De man ging onderuit op de Parallelweg langs de A2. Over het lot van de reiger is niets bekend.

Een oplettende voorbijganger zag maandagnacht een bromfiets in de berm liggen en belde 112. Agenten troffen de dertigjarige Vinkevener aan en lieten een ambulance komen. De man is met voet- en schouderletsel overgebracht naar het Amsterdams Medisch Centrum.

(24 oktober 2006)


Kat tussen spaken

Oost Souburg – Een vijfenveertigjarige fietser is in het Zeeuwse Oost-Souburg met zijn fiets over de kop geslagen toen een kat in zijn wiel sprong. De brandweer moest de kat uit zijn benarde positie verwijderen.

(oktober 2006)


Baars neemt wraak

AMSTERDAM – Een 42-jarige sportvisser is in de wateren rond de Florida Keys om het leven gekomen toen hij door een reuzenzeebaars werd verdronken. Een reuzenzeebaars, zoals hier gevangen bij de Amerikaanse oostkust, kan honderden kilo’s zwaar worden. De man, die met een harpoen in acht meter diep water aan het speervissen was, kreeg een enorme baars in het vizier, schoot zijn harpoen in het honderden kilo’s wegende dier, maar raakte daarop met zijn pols verstrikt in het touw aan de harpoen. De baars vluchtte een grot in en trok de onfortuinlijke visser met zich mee. De politie vond de speervisser en zijn prooi op de zeebodem. Zowel de vis als de visser legde het loodje.

zeebaars

(12 september 2006)


Afgevallen peren veroorzaken kilometers file


CULEMBORG – Een grote partij peren zorgde dinsdagochtend voor een lange file op de A2 ter hoogte van Culemborg. Een vrachtwagen verloor rond tien uur ’s morgens tussen ‘s-Hertogenbosch en Utrecht zijn lading. Dat meldde een medewerker van de ANWB. De peren op de weg hadden al snel een file van veertien kilometer tot gevolg.
De ANWB adviseerde automobilisten uren later nog altijd via Gorinchem om te rijden over de A15 en A27.

(12 september 2006)


Visser elektrocuteert zichzelf

TASJKENT – Een amateurvisser is in het oosten van Oezbekistan om het leven gekomen bij een poging vissen massaal te elektrocuteren. Dat meldden Oezbeekse media op maandag. De man was op een elektriciteitsmast geklommen en had een doorgesneden stroomkabel in het water laten zaken om de vissen uit te schakelen.
Hij werd het slachtoffer van zijn eigen creativiteit toen hij vervolgens zelf in het water viel.

(nu.nl 11 september 2006)


Amerikaan gewurgd door eigen python

LANESVILLE – Een Amerikaanse man is maandag gewurgd door de 4,2 meter lange python die hij als huisdier hield. Dat hebben de autoriteiten in Lanesville, in het zuiden van de staat Indiana, dinsdag bekendgemaakt. Het 23-jarige slachtoffer nam de slang mee naar een schuurtje, waar hij het dier naar eigen zeggen wilde verplegen. Drie uur later werd zijn lichaam gevonden. Een arts heeft vastgesteld dat de man is gestikt doordat het dier zijn nek en borst had samengedrukt. Volgens familieleden had het slachtoffer meer dan tien jaar ervaring met reptielen.

(6 september 2006)


‘Krokodillenjager’ Steve dood

De wereldberoemde ‘krokodillenjager’ Steve Irwin is dood. De 44-jarige Irwin – bekend door zijn tv-programma’s over dieren – stierf maandagmiddag (plaatselijke tijd) nadat hij tijdens het duiken voor de Australische noordoostkust in het hart werd gestoken door een pijlstaartrog.

Irwin was bezig met het maken van een documentaire toen het ongeluk gebeurde. Kort nadat de pijlstaartrog hem had aangevallen, arriveerde een helikopter met medische hulp, maar het was te laat, meldde de nieuwszender ABC. Irwins vrouw Terri, die vaak te zien was in zijn programma’s, is volgens de Australische media nog niet op de hoogte van de dood van haar man. Zij maakt momenteel een trektocht door bergachtig gebied in Tasmanië.

Irwin, die in 1962 in de Australische provincie Victoria werd geboren, kreeg de liefde voor reptielen mee van zijn vader Bob. Die opende in 1970 een reptielenpark in Queensland. Irwin nam dat in 1991 over en ontwikkelde het tot Australia Zoo.

(4 september 2006)


Geleidehond trekt blind baasje voor de trein

WIJCHEN – Een blinde vrouw uit Wijchen in Gelderland is gistermorgen aan haar arm gewond geraakt toen zij door haar geleidehond over de overweg werd geleid terwijl er een trein aankwam. De hond bleef ongedeerd, de vrouw is naar een ziekenhuis in Nijmegen gebracht.

(30 augustus 2006)


Agressieve dolfijn terroriseert Bretonse kust

BREST – Een dolfijn terroriseert de Bretonse kust. Het dier brengt roeiboten tot zinken, maakt visnetten kapot en viel een vissersboot zo fel aan dat de visser overboord sloeg. “Het lijkt wel een dolle hond. Hij heeft de afgelopen week al voor meer dan 1500 euro schade aangericht”, zei directeur Henri Le Lay van de jachthaven van Brezellec
aan het westelijkste puntje van Bretagne.

Die materiële schade is vervelend, maar het is erger dat het dier mogelijk ook mensen aanvalt. Deskundigen waarschuwen dat de mensen niet moeten denken dat het dier een leuke Flipper is, zoals in de televisieserie van vroeger. De dolfijn weegt meer dan driehonderd kilo en is bijzonder wendbaar.

“Seksueel rijpe mannetjes kunnen door hun dominante persoonlijkheidsstructuur zeer gevaarlijk worden”, zei
zeezoogdierenexpert Sami Hassani uit Brest. Hij denkt dat het dier, dat inmiddels ‘Jean Floch’ is genoemd, uit zijn kudde is gestoten. Hij is sinds 2002 al vele keren in het gebied gesignaleerd, maar is deze zomer zo agressief geworden dat de prefect een crisisstaf heeft ingericht.

Zwemverbod
De deskundigen adviseren aan de Bretonse kust een zwemverbod in te stellen. Veel mensen willen de dolfijn graag zien en willen graag met hem zwemmen. Daarom worden binnenkort geprobeerd het dier met geluid weg te jagen.

(nu.nl, 30 augustus)


Dassenburcht vertraagt aanleg omstreden weg

PUTTEN – Op het beoogd tracé voor de omstreden omleiding van de N303 bij Putten is een dassenburcht ontdekt. De ontdekking leidt in ieder geval tot vertraging in de aanleg van de weg, meldden provincie Gelderland en de Stichting voor Natuur- en Milieubescherming Putten woensdag.

De milieustichting schakelde dassendeskundige Johan Walsma in, omdat bekend was dat er rond het tracé bijburchten van de beschermde diersoort waren. “Deze hoofdburcht was onbekend en wordt bewoond, gezien de verse sporen”, aldus Walsma. Over de aanleg van de omleiding wordt al dertig jaar gesproken. De weg is onder meer omstreden omdat hij dwars door het dorpje Huinen moet lopen.

Volgens Walsma is de omgeving van Putten een mooi leefgebied voor de dieren. “Dassen moeten het hebben van weilanden met kort gras. Die heb je daar veel. Deze burcht is bij toeval ontdekt. Tussen twee bijburchten moest een derde burcht liggen, omdat ze anders te ver uit elkaar lagen.” Hoeveel dassen de hoofdburcht bewonen, is onbekend.

“Deze ontdekking was voor iedereen een verrassing. Het betekent zeker een vertraging van een half jaar in de plannen”, zei Harry Walinga, projectleider N303 bij de provincie Gelderland. Hij zegt dat er drie opties zijn. “Het provinciebestuur kan het ministerie van LNV vragen of het mogelijk is de burcht te verplaatsen, het tracé kan ter plaatse van de burcht verlegd worden of er komt een nieuw ontwerp voor de hele weg.” De gemeente Putten heeft inmiddels haar voorkeur voor het beoogde tracé uitgesproken. De gemeente wil de weg, omdat er nu te veel verkeer door de kern van de Veluwse gemeente gaat.

Het verplaatsen van de burcht is moeilijk, meent Walsma. “Je kan niet namaken wat zo’n das gefabriceerd heeft. Een burcht kan wel een hectare groot zijn. Bovendien is er de kans dat de das koppig is en vlak naast zijn oude stek een nieuwe burcht graaft.”

(ANP 9 augustus 2006)


Tunnel Oostenrijk dicht om zwart poesje

INNSBRUCK – Een vermoedelijk door haar baasje uit een auto gezet zwart poesje heeft tot tweemaal toe de afsluiting van een deel van de autosnelweg door het Oostenrijkse Inn-dal veroorzaakt, berichtten Oostenrijkse media.
Zondag had de politie al meldingen van automobilisten gekregen dat er een bang poesje in een tunnel liep. Zoeken leverde niets op. Maandagochtend werd het dier opnieuw waargenomen. De politie besloot de vijf kilometer lange tunnel af te zetten en opnieuw te zoeken. Weer zonder succes. ’s Middags stroomden de meldingen weer binnen, waarop de tunnel opnieuw werd gesloten. Ditmaal werd het dier gevangen en naar een asiel gebracht.

(8 augustus 2006)


Zwaardvis spietst visser

Een meer dan vier meter lange, 360 kilo zware zwaardvis heeft voor de kust van Bermuda een visser die aan een internationale viswedstrijd meedeed gespietst. De vis sprong uit het water over de boot waar Ian Card stond te vissen. Met zijn vlijmscherpe zwaard (bijna een meter lang) doorboorde de vis de borstkas van de man. Aldus aan het zwaard geregen werd hij door de blauwe zwaardvis meegesleurd in het water. Card wist zich uit zijn benarde positie te bevrijden en hield aan het avontuur een vuistgrote wond in zijn borst over.
Een van de andere vissers op de boot had de zwaardvis aan de haak geslagen. Normaalgesproken duurt het dan twee uur voor een vis van dit kaliber binnengehaald is, maar deze sprong na tien minuten over de boot heen.
De chirurg die Card opereerde, was “onder de indruk” van de verwondingen en zei dat de visser dood had kunnen zijn als het zwaard er enkele centimeters naast had gezeten. Cards medevissers kapten de lijn nadat hij was gespietst; zo kon de blauwe zwaardvis ontsnappen.

(the times, 4 augustus 2006)


Hond neemt beer van Elvis te pakken

WOOKEY HOLE GRAVES – Een razende dobermann pincher heeft een ravage aangericht op de teddyberententoonstelling in het Britse Wookey Hole Graves. Het beest, in gebruik als waakhond, heeft daarbij de in bruikleen gekregen favoriete beer van Elvis Presley onherstelbaar aan stukken gescheurd. Teddybeer Mabel, in 1909 geproduceerd door Steiff, de Rolls Royce onder de teddyberen, deed zestigduizend dollar op een veiling in Memphis. Haar hoofd is er bijna helemaal afgebeten. De verzekering had bewakers met honden geëist.

(4 augustus 2006)


Papegaai helpt winkeldief veroordelen

FROME – Een papegaai heeft in het Engelse Frome geholpen een winkeldief veroordeeld te krijgen. De 23-jarige Tristan Maidment had tijdens een inbraak in een dierenwinkel geprobeerd de papegaai te stelen. De vijftigjarige vogel beet de man echter tot bloedens toe. Op de vloer van de dierenwinkel bleef genoeg dievenbloed achter voor een DNA-test die tot de veroordeling leidde, aldus de Britse krant The Independent.

(4 augustus 2006)


Gebraden duif legt spoorwegen Denemarken plat

KOPENHAGEN – Een gebraden duif heeft de spoorwegen in Denemarken maandag platgelegd. Dat heeft de nationale spoorwegmaatschappij DBB gezegd.
De vogel ging op een oververhitte hoogspanningskabel zitten, waardoor het dier verbrandde. Hierdoor ontstond kortsluiting op de belangrijke spoorwegverbinding tussen de hoofdstad Kopenhagen en de rest van het land.

(31 juli 2006)


Meeuwenkolonie

BLAUWE STAD – Meeuwen hebben massaal hun toevlucht gezocht op een eiland in het meer van de Blauwe Stad.
Het gaat om een recreatie-eiland in de buurt van Oostwold. De Christenunie in Scheemda maakt zich zorgen over de meeuwenplaag en heeft het gemeentebestuur gevraagd er iets aan te doen.
De huidige bestemming luidt recreatie. De partij voorziet dat het door de sporen die de meeuwen achterlaten, straks niet meer aantrekkelijk is voor bezoekers om te komen zwemmen en zonnen.

(25 juli 2006)


Vijf gewonden bij stierenren Pamplona

PAMPLONA – Bij de zevende stierenren in het Spaanse Pamplona is donderdag een man door een stier in zijn zitvlak gespiest. De man was ongeveer een halve minuut na het begin van de ren uitgegleden, zei een woordvoerder van de stad.
Tijdens de ren vielen nog vier gewonden: twee raakten bij valpartijen gewond aan hun hoofd, een brak een pols en een ander liep gekneusde ribben op.
Tijdens het negen dagen durende feest van San Fermin rennen in Pamplona honderden mensen voor de stieren uit door de straten in het oude centrum van de stad naar de arena, waar de dieren later op de dag worden gedood. Sinds 1924 kwamen bij de stierenrennen dertien mensen om het leven

(13 juli 2006)


Circusolifant vertrapt man in Zuid-Frankrijk

 

 

 

PARIJS – Een circusolifant heeft maandag in het Zuid-Franse Sorgues, vlakbij Avignon, een 55-jarige man doodgetrapt. Het slachtoffer was om onduidelijke redenen het verblijf van het dier binnengedrongen.
Daarop doodde de dikhuid hem door bovenop zijn borstkas te gaan staan. Dat heeft de politie bekendgemaakt.

(19 jun 2006)


Vliegje in oog veroorzaakt aanrijding

Een vliegje in het oog van een 47-jarige automobiliste heeft in Amsterdam tot een fikse aanrijding met drie auto’s geleid. De schade bleek aanzienlijk en alle drie de bestuurders raakten gewond.

Het ongeluk gebeurde op de Langbroekdreef in Zuidoost. De vrouw zag doordat ze in haar oog wreef niet dat de auto voor haar begon te remmen. Ze probeerde het voertuig te ontwijken, waarbij ze twee tegemoet komende auto’s raakte. De bestuurders moesten alledrie met onbekend letsel naar het ziekenhuis.

(16 juni 2006)

 

 


Vogel vliegt in helm motorrijder

BEDUM – Een 48-jarige motorrijder uit Groningen kreeg donderdagavond de schrik van zijn leven toen hij tegen een langsvliegende vogel reed. De knal was zo hard dat de vogel zich door het vizier van zijn helm boorde.

De man reed op de N46 bij Bedum toen de vogel plotseling opdook. Het beest veroorzaakte een wond in het gezicht van de motorrijder. De man is voor nader onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis.

(DvhN 16 juni 2006)


Vergeten poes vernielt auto van baasje

STADSKANAAL – Een vergeten poes uit Stadskanaal heeft het interieur van de auto van haar baasje grote schade toegebracht. Het dier zat een week lang in de auto opgesloten zonder dat de eigenaar dit doorhad.

De poes haalde zijn gram en heeft met haar nagels de stoelen zwaar beschadigd. Bovendien zat het hele interieur onder de haren en de ontlasting van de kat. Pas na een week werd de auto weer gebruikt en sprong de poes uit de wagen.

(13 juni 2006)


Auto total loss door meeuw

TERNEUZEN – Een 44-jarige automobilist uit België is zondag op de Westerscheldetunnelweg in Terneuzen gecrasht nadat hij een overstekende meeuw voorrang verleende. Dat heeft de politie zondag bekendgemaakt. De man raakte in een slip toen hij uitweek voor de vogel en belandde in een vangrail. De vrouw en dochter van de Belgische chauffeur zijn met nek- en hoofdklachten afgevoerd. De auto raakte zwaarbeschadigd.

(4 juni 2006)


Roekeloos gedrag

Coevorden – Afgelopen week is in Coevorden aan de Botersteeg een voorruit vernield van een bedrijfsauto. De eigenaar bleek in zijn voorruit, behalve drie kersverse sterren, ook nog eens een grote barst te hebben opgelopen. De eigenaar vertrouwde het zaakje niet en schakelde de politie in.

Toen de agenten ter plaatse kwamen en de schade aan het voertuig hadden geconstateerd, werden ze plotseling zelf  vanuit de lucht bekogeld met kiezelsteentjes. Na een vluchtig onderzoek bleken de steentjes te komen uit de bekjes van vogels (de roeken), die zich hadden verzameld boven de parkeerplaats in een boom.

Door de bewoners werd een lint gespannen met een waarschuwing. Deze maatregel schrok de automobilisten niet af. Zij bleven hun auto op de parkeerplaats parkeren. Nu is een waarschuwingsbord op de boom bevestigd met daarop de tekst: ‘opgelet ik laat stenen vallen’.

(www.blikopnieuws.nl  30 april 2006)


Krokodil gaat aan de haal met kettingzaag

SYDNEY – Een viereneenhalve meter lange krokodil is met een kettingzaag aan de haal gegaan, nadat hij de eigenaar van het gereedschap een boom in had gejaagd. Een horecaondernemer houdt de krokodil Brutus als huisdier in de buurt van de stad Darwin in het noorden van Australië.

Eigenaar Peter Shappert van de Corroboree Park Tavern zei vrijdag tegen de Australische zender ABC dat houtzager Freddy een boom in stukken wilde zagen, die na de orkaan Monica deze week in de vijver van Brutus was gevallen. “Brutus raakte een beetje geïrriteerd door het geluid van de kettingzaag en schoot daarom de vijver uit”, aldus Shappert.

Freddy wist aan de krokodil te ontsnappen door in een boom te klimmen. Brutus ontfermde zich daarna over de kettingzaag en zwom er geruime tijd mee rond in zijn vijver. Dat kostte hem wel enkele tanden

(28 april 2006)


Chimpansee doodt chauffeur in Sierra Leone

FREETOWN – Een groep chimpansees heeft een chauffeur gedood en drie toeristen ernstig verwond. Het ongeluk gebeurde in het Tacugama Chimpanseereservaat vlakbij de Sierraleoonse hoofdstad Freetown, meldden lokale media maandag.
Een Canadees en twee Amerikaanse toeristen kwamen zondag in het ziekenhuis terecht. De apen vielen de auto aan onder leiding van de leider Bruno, die volgens een woordvoerder van het park zijn baby-apen op aggressieve wijze beschermde. “Bruno gooit pijnlijk nauwkeurig stenen naar iedereen die hem niet bevalt”, aldus de internetsite van het reservaat.

(24 april 2006)


Gorilla gooit dierentuinbezoeker tand uit

BRINDISI – Een gorilla in een Italiaanse dierentuin was het kennelijk zo zat om de hele dag aangestaard te worden, dat hij een bezoeker een tand uit heeft gegooid.
De mensaap wierp in de dierentuin van Fasano in de buurt van de stad Brindisi een steen op een groep toeschouwers en raakte een man tegen de mond. Daardoor versplinterde diens tand, meldde het Italiaanse persbureau Ansa dinsdag.

(18 april 2006)


Japanse veerboot raakt walvis

AMSTERDAM – Een Japanse veerboot is in botsing gekomen met, zeer waarschijnlijk, een walvis en 93 passagiers zijn daarbij gewond geraakt. Dat heeft de Japanse kustwacht zondag bekendgemaakt.
Van de gewonden zijn er 36 in het ziekenhuis opgenomen.
De snelle veerboot was met ruim honderd opvarenden op weg van het eiland Tanegashima, bij het zuidelijke hoofdeiland Kyushu, naar Kogashima, 985 kilometer ten zuidoosten van Tokyo. Het schip is beschadigd, maar loopt geen gevaar

(10 april 2006, Telegraaf)


Vogel jaagt auto het water in

GRONINGEN – Een 32-jarige automobilist uit Groningen is op de N46 bij Bedum te water geraakt. Agenten zagen tijdens surveillance een rood licht uit het water schijnen. Ter plaatse bleek dat een auto in het water was geraakt, maar de automobilist had zijn auto al op eigen kracht verlaten.

Hij verklaarde dat hij was geschrokken van een grote vogel die recht op zijn auto afvloog. Hierdoor week hij uit, kwam in de rechterberm terecht en door tegensturen belandde hij vervolgens aan de linkerkant in het water. De politie maakt een rapportage van het ongeval.

(do 6 apr 2006 telegraaf)


Praatgrage papegaai verraadt affaire

LONDEN – Een praatgrage papegaai heeft in Engeland een affaire aan het licht gebracht en ervoor gezorgd dat de relatie van een Brits paar strandde. De 8-jarige Ziggy bracht de 25-jarige Suzy Collins op de knieën, met de uitroep ‘Gary, I love you’. De callcentermedewerkster moest haar vriend Chris Taylor vervolgens bekennen dat ze al vier maanden een relatie had met een ex-collega met die naam.

De Grijze roodstaartpapegaai had eerder al ‘Hiya Gary’ geroepen als de mobiele telefoon van Collins afging, meldden Britse kranten dinsdag. Ook maakte het gevederde huisdier van Taylor zoenende geluidjes als op de televisie of radio de naam Gary voorbijkwam. Het kwartje viel echter pas vlak voor kerst, toen de papegaai opnieuw de naam van Gary kraaide en Collins in huilen uitbarstte en lijkbleek de affaire moest opbiechten. Zij verliet haar vriend nog dezelfde avond.

Collins liet de krant the Daily Telegraph weten dat ze toch al nooit van de papegaai had gehouden. Ook de relatie tussen eigenaar Taylor en Ziggy werd nooit meer de oude: hij gaf de vogel weg. “Hij bleef die rotnaam maar noemen. Ik voelde me vreselijk, maar wat kon ik anders doen”, aldus de inwoner van Leeds, die inmiddels overigens ook al weer een nieuwe relatie heeft.

Grijze roodstaartpapegaaien zijn beroemd omdat ze als geen ander dier menselijke woorden kunnen zeggen. Vorig jaar ontdekten wetenschappers een exemplaar dat in gevangenschap 950 woorden had geleerd en een gevoel voor humor leek te hebben

(januari 2006)


Ganzen jagen bromfietser in het water

AMSTERDAM – Een stelletje opgejaagde ganzen heeft zondagmiddag in Amsterdam een snorfietser en zijn passagier een nat pak opgeleverd. Een 16-jarige fietser had de dieren opgejut waarna ze tegen de twee op de brommer aanvlogen. Die belandden daarop pardoes in de Weespertrekvaart, maakte de politie maandag bekend.

De slachtoffers konden op eigen gelegenheid uit het water komen. Ze bleven ongedeerd. Agenten hebben hen daarop snel naar hun woning gebracht, zodat ze weer konden opwarmen.

 

(23 jan 2006)


Boze bijen

Nigeria – Bewoners van een afgelegen dorp in het noorden van Nigeria werden het doelwit van de woede van een zwerm bijen nadat de man die ze oorspronkelijk achterna zaten een moskee was binnen gevlucht. Volgens het officiële persbureau News Agency of Nigeria hadden de bijen het op een parfumhandelaar voorzien die dus wist te ontkomen. Vervolgens gingen ze achter willekeurige dorpsbewoners aan, die zich op hun beurt in hun huizen verschansten. Toen ze de volgende ochtend buiten kwamen ontdekten ze dat hun geiten, eenden en kippen door de bijen waren doodgestoken. De dieren die de bijensteken hadden overleefd werden volgens het persbureau daarop geslacht.

(14 januari 2006)


Muis zet huis in de fik

SAN FRANCISCO – Een muis heeft zondag in de Amerikaanse staat New Mexico een huis in de brand gezet.
Nadat de 81-jarige bewoner het knaagdier in een hoop met brandende bladeren had gegooid, vluchtte de brandende muis uit de brandstapel richting het huis waardoor dat in lichterlaaie kwam te staan.
De bejaarde man zei tegen de brandweer dat hij last had van een muizenplaag en dat de brandstapel zijn laatste redmiddel was, aldus een Amerikaanse krant zondag.

(9 januari 2006)