Canadese zangeres verscheurd door twee coyotes

De negentienjarige Canadese folkzangeres Taylor Mitchell is aangevallen door twee coyotes en overleed aan haar verwondingen. Ze werd in een nationaal park in het oosten van Canada aangevallen. Of ze voor de coyotes had gezongen is niet bekend.

(1 december 2009)


Beer doodt extremisten in Kashmir

SRINAGAR – De Indiase regering heeft bij de strijd tegen militante moslimgroepen steun uit onverwachte hoek gekregen. In het Indiase deel van de regio Kashmir doodde een beer twee separatistische strijders die hun toevlucht in het hol van het dier hadden gezocht. Twee andere militanten wisten te ontsnappen, een van hen was zwaargewond.

Dat meldde de BBC dinsdag op gezag van de Indiase autoriteiten. De militanten hadden wapens, maar ze konden die niet gebruiken omdat ze door de beer werden verrast.

Het incident had plaats in het district Kulgam. De politie werden geïnformeerd over het incident, nadat de gewonde militante strijder zich in een dorpje medisch wilde laten behandelen. Enkele agenten trokken daarna het bos in en vonden de lichamen van de twee onafhankelijkheidsstrijders. De beer was spoorloos.

Het overwegend islamitische Kashmir is verdeeld in een Pakistaans en een Indiaas deel. Beide landen hebben meermalen oorlog gevoerd om dit gebied in de Himalaya. In 1989 kwamen moslimstrijders in het Indiase deel van Kashmir in opstand tegen de regering in New-Delhi. Ze willen dat de regio niet langer deel uitmaakt van India.

(3 november 2009)


Dorp overspoeld door schapen

Het Zuidhollandse dorp Berkel en Rodenrijs werd vorige week overspoeld door tweehonderd ontsnapte schapen die doelloos door het dorp zwierven. Een inderhaast opgetrommelde herder haalde de schapen uiteindelijk van straat.

(25 oktober 2009)


Muis ontregelt vliegverkeer New York

Een muis heeft zondagnacht het luchtvaartverkeer op het JFK Airport in New York ernstig ontregeld. De piloot weigerde op te stijgen en naar Londen te vliegen nadat hij het beestje zag lopen in het vliegtuig. Alle driehonderd passagiers moesten het toestel uit. Ze moesten maar liefst drie uur wachten op een vervangende jet.

Passagier Andy Picken kon zijn oren niet geloven. “We dachten eerst dat het een grap was, maar de piloot zei dat we allemaal moesten uitstappen. Het is bizar dat zoiets kleins als een muis een trans-Atlantische jetvlucht verstoort.” Vliegtuigmaatschappij Delta Airways zegt dat de actie van de piloot gewoon tot de standaardprocedure behoort. De muis zou een ramp kunnen veroorzaken als hij de bedrading aanvreet, aldus The Sun.

(20 oktober 2009)


Bestuurster krijgt ongeluk door spin

WAALWIJK – Een 21-jarige automobiliste uit Tilburg is woensdag zo geschrokken van de aanwezigheid van een spin in haar auto dat ze met haar auto op de zijkant in de berm terechtkwam. De politie liet dat donderdag weten.
De vrouw reed woensdagmiddag ter hoogte van de meubelboulevard in de Brabantse plaats toen ze naar eigen zeggen de spin waarnam. Ze gaf van schrik een ruk aan het stuur en belandde naast de weg.
De auto raakte aan één zijde zwaar beschadigd. De bestuurster en de spin kwamen met de schrik vrij.

(ANP 18 oktober 2009)


In afgrond dankzij mug

In het Chinese Changsha is een ongelukkige man een afgrond in gestort, nadat hij onder het rijden werd afgeleid door een mug. De veertigjarige Lei Peng probeerde het beestje dood te meppen, toen hij de controle over het stuur verloor en in de afgrond terecht kwam. Hij moest in zwaargewonde toestand met spoed naar het ziekenhuis worden vervoerd. Daar werd hij meteen geopereerd, zo meldt de Xiaoxiang Morning Post.

(14 oktober 2009)


Koe valt brommobiel aan

Arcen – Een ontsnapte koe heeft een brommobiel op zijn horens genomen terwijl de 69-jarige eigenaar langs de oever van de Maas zat te vissen. Terwijl de man zijn hengel uitwierp wist de koe over de afrastering van haar wei in Arcen (Limburg) te stappen om vervolgens rechstreeks op de brommobiel af te gaan. Het dier bewerkte de motorkap van het autootje met haar horens. Daarbij werd de auto flink beschadigd. De visser bleef ongedeerd. De politie heeft de koe terug haar wei in gedreven.

(4 september 2009)


Kanarie veroorzaakt aanrijding

Mainz – Een kanarie heeft een verkeersongeluk veroorzaakt in het westen van Duitsland. De eigenaresse van de vogel deed in een bus het doosje open waarin het dier werd vervoerd. De kanarie vloog direct op de buschauffeur af die in paniek aan het stuur trok, waardoor de bus op de andere rijbaan terecht kwam, waar tegenliggers de bus niet konden ontwijken. De chauffeurs, de inzittenden en de kanarie bleven volgens de politie ongedeerd. Er was alleen blikschade. Na het ongeluk vloog het dier terug naar zijn 21-jarige eigenaresse.

(3 september 2009)


Slang reist zevenhonderd kilometer mee

ENSCHEDE – Maar liefst 700 kilometer was een grote slang de reisgenoot van de Twentse politievoorlichter Sandra Tiethoff en haar gezin. Het ruim één meter dertig lange reptiel had zich bij het Italiaanse vakantiechalet onder de motorkap van de auto genesteld.

Bij Innsbrück kregen Tiethoff en haar gezin de schrik van hun leven toen de slang een nieuwsgierige blik door de voorruit wierp, zo zei zij woensdag.

,,De slang keek mij recht in het gezicht aan. Ik schrok me dood”. Het gezin schakelde de Oostenrijkse politie in op een parkeerplaats. Die haalde er een slangenexpert bij, maar die kon het dier niet uit de auto krijgen. Geadviseerd werd om met de bijzondere reisgenoot door te rijden. De zogeheten dambordslang, familie van de ringslang, was niet giftig. ,,Dat stelde ons wel gerust. Af en toe stak de de slang zijn kop op vanuit de motorkap. Op een gegeven moment wenden we er zelfs aan”, zei Tiethoff.

Na een reis van 700 kilometer gleed de slang uit de auto en kon het gezin opgelucht ademhalen.

(27 augustus 2009)


Schildpadden leggen vliegveld NewYork plat

New York – Een landingsbaan van de luchthaven van New York is woensdag meer dan een half uur gesloten geweest omdat er achtenzeventig schildpadden rondliepen. Vluchten liepen tot anderhalf uur vertraging op. Een woordvoerder van de luchthaven verklaarde dat de schildpadden uit het water waren gekomen. Het vliegveld ligt aan een baai van de Atlantische Oceaan. De schildpadden zijn gevangen en op een veilige plek weer vrijgelaten. De John F Kennedy Airport verwerkt zo’n 48 miljoen passagiers per jaar.

(9 juli 2009)


Hond steekt huis in brand met barbecue

Bristol – Een Britse hond heeft de woning van zijn baasje in brand gestoken door een barbecue, die in de tuin stond na te smeulen, naar binnen te slepen. Er vielen geen gewonden, al brandde het huis nagenoeg af. Aanwezige andere beesten als een rat en reptielen werden gered.

(9 juli 2009)


Konijnenplaag vertraagt eerste training Cambuur


LEEUWARDEN – Een konijnenplaag en te lang gras hebben maandag de eerste trainingsdag van Cambuur verpest. Een groot aantal konijnen had het trainingsveld omgeploegd.
De schade aan het veld deed de club besluiten om uit te wijken naar het stadion. Daar aangekomen bleek het gras echter te lang te zijn om erop te kunnen voetballen. ”Toen moest eerst snel het gras worden gemaaid”, aldus de directeur van Cambuur, Alex Pama. Op het trainingsveld van Cambuur is volgens Pama een konijnenplaag uitgebroken. ”De konijnen hebben allemaal jongen. Daarna hebben ze gaten gegraven in het veld”, aldus Pama. Hij verwacht over een week het trainingsveld weer te kunnen gebruiken.

(30 juni 2009)


Kitesurfer landt tussen kwallen

San José – Een Britse kitesurfer heeft een paar minder plezierige uren beleefd in de oceaan voor de kust van Costa Rica. Nadat zijn vlieger was gescheurd landde hij midden in een kilometerslange school kwallen.
De tweeënveertigjarige Crispin Freeman werd over zijn hele lichaam gestoken door de giftige dieren. Zijn lichaamsfuncties begonnen daardoor uit te vallen. Omdat de vlieger kapot was kon hij niet door de lucht ontsnappen. Pas na lange tijd dreef hij door de stroming weg van zijn belagers. Artsen in het plaatselijke ziekenhuis slaagden erin het leven van de man te redden.
Crispin verklaarde: “Ik dacht dat ik dood zou gaan, ik moest denken aan wat er met Steve Irwin is gebeurd”. De Australische avonturier Irwin stierf drie jaar geleden aan de steek van de giftige pijlstaartrog.

(10 juni 2009)


Chimpansee bijt vinger af

Berlijn – Directeur Bernhard Blaszkiewitz van de Berlijnse dierentuin heeft een vinger verloren toen hij de apen wilde voeren. De chimpansee Pedro greep de arm van de man en beet een deel van diens wijsvinger af. Blaszkiewitz werd volgens een woordvoerder van de zoo met spoed geopereerd in een ziekenhuis. Hij zou de beet aan zichzelf te wijten hebben.

(9 juni 2009)


Kieviet ligt dwars

Termunten – De Crazy Race van Termunten, gepland voor zondag 24 mei 2009, dreigt te worden afgelast. Op het parkoers zit namelijk een kieviet te broeden op drie eieren. Zolang ze nog niet zijn uitgebroed mag het nest niet worden verplaatst.
De Crazy Race van Termunten is een jaarlijks terugkerende spectaculaire autowedstrijd op de plaatselijke ijsbaan die tegen de tweeduizend bezoekers trekt. Voor deze editie hadden zich honderd coureurs ingeschreven die niet naar Termunten hoeven af te reizen als de eieren vrijdag nog niet uitgbroed zijn. De jonge vogeltjes mogen namelijk, anders dan de eieren, wel verplaatst worden.

(20 mei 2009)


Bliksem doodt Deense golfer

Kopenhagen – Een Deense golfer is op een golfbaan getroffen door de bliksem en overleden. Het ongeluk deed zich voor op een golfbaan in Skoerping, in Jutland. De man van rond de zestig onderbrak zijn spel vanwege een onweersbui. Terwijl hij met een medespeler naar het clubhuis liep werd hij getroffen door de bliksem.

(20 mei 2009)


Broedende gans blokkeert nieuw fietspad

IJLST – De kleine rietgans zet een flinke streep door de bruikbaarheid van een nieuw fietspad in de gemeente Wymbritseradiel. Jaren ijverden inwoners van Blauwhuis en Oudega voor de komst van een fietspad tussen hun dorpen. “Nu blijkt dat de kleine rietgans in de berm van het fietspad zit, mag de helft van het jaar echter geen enkele wielrijder het pad begaan”, zo zei wethouder Gerben Gerbrandy van de gemeente maandagmiddag.
De kleine rietgans zit ook langs een ander fietspad in de gemeente. Daar mag wel altijd gefietst worden, want dat pad was al aangelegd voor de beschermende regelgeving voor de gans werd ingevoerd. Langs het bestaande fietspad zitten 45.000 kleine rietganzen, langs het nieuwe fietspad door de weilanden 17.000. Van 15 september tot 1 april is het pad gesloten.
Het fietspad, dat drie ton kost, is een kilometer lang. Een bord wijst mensen op het fietsverbod, mocht dat niet helpen dan komt er mogelijk een hek.

(2 april 2009)


Inktvis zorgt voor overstroming in Californië

Santa Monica/Los Angeles – Een octopus heeft met haar acht armen en intelligente nieuwsgierigheid voor een grote overstroming gezorgd in het Santa Monica Pier Aquarium in Californië.
De inktvis draaide een scharnier los en verplaatste een leiding die vers zeewater naar het inktvissenverblijf voerde. Het bezoekerscentrum rond het aquarium van de octopus liep onder.

De eerste werknemers die donderdagmorgen op hun werk kwamen zagen de gevolgen van de ondernemingslust van de inktvis. Ze schatten dat de pijpleiding ongeveer tien uur lang zeewater in het pand had gespoten.
Het verblijf is boven het strand gebouwd, maar de vloer is niet berekend op de afvoer van dergelijke waterstromen. Het blijkt nog niet zo eenvoudig om het Pier Aquarium weer droog te krijgen.

(27 februari 2009)


Diepvrieskip nekt inbreker

Een gestolen dirpvrieskip heeft een inbreker in het Australische Macksville genekt. De dief gebruikte de harde kip als gereedschap om een café binnen te dringen, maar hij sneed daarbij zijn pols open.
De twintigjarige man zag zich daardoor genoodzaakt een ambulance te bellen.
Agenten konden de inbreker na zijn behandeling door de ambulancebroeders meteen arresteren. Hij had met de kip en wat stenen een ruit aan diggelen gegooid, aldus een woordvoerder van de politie tegen Australische media. De dief raakte slechts lichtgewond. De diepvrieskip had hij even eerder bij een inbraak buitgemaakt.

(4 februari 2009)


Wasbeer bijt penis man af

Moskou – Een wasbeer heeft uit zelfverdediging een flink stuk van de penis van een vierenveertigjarige man afgebeten. De perverse man wou het beest namelijk verkrachten.
Alexander Kirilov was een weekend weg met een groep vrienden toen de Rus het dier tegen het lijf liep. Dronken als hij was probeerde hij naar eigen zeggen zijn vrienden te imponeren door het dier te penetreren. “Toen ik de wasbeer zag wou ik wat lol maken”, aldus de Rus. De wasbeer liet dat niet zomaar gebeuren en hapte naar het geslachtsdeel van de dronken man, meldt The Sun.
De zwaar gehavende penis van de man is nu in handen van plastische chirurgen die er het beste van proberen te maken. “De dokters zeggen dat het zaakje weer zal fundtioneren, maar het afgebeten deel kunnen ze er niet meer aannaaien”, aldus een van zijn vrienden.

(26 januari 2009)


Papagaai legt voetbalwedstrijd stil

Een papagaai is in Engeland van een voetbalveld verbannen omdat hij het scheidsrechtersfluitje bleef imiteren tijdens een belangrijke wedstrijd.
De wedstrijd tussen Hatfield Town en Hertford Heath werd een chaos toen de heldergroene papagaai spelers begon af te leiden, en toen hij ervoor zorgde dat de wedstrijd een paar keer werd stilgelegd. Een vrouw had de vogel in een kooi mee naar de wedstrijd genomen. Tijdens de eerste helft van de kwartfinalewedstrijd gedroeg het beest zich nog goed, maar tien minuten in de tweede helft begon hij de scheidsrechtersfluit te imiteren, waardoor er verwarring ontstond. De wedstrijd werd tenslotte geheel stilgelegd en de vrouw en haar papagaai moesten vertrekken.
Scheidsrechter Gary Bailey zei: “Zoiets heb ik in mijn hele voetbalcarriêre nog niet meegemaakt. Het was een grote wedstrijd en er waren erg veel mensen. Deze vrouw stond vlakbij het veld en trok ineens een doek van een grote kooi waarin een grote groene papagaai zat. Eerst vond ik dat geen probleem, maar toen begon de vogel elke keer mijn fluit na te doen als ik floot. De spelers stopten allemaal, dus moest ik haar vragen haar papagaai te verwijderen. Het was bizar. Het publiek moest lachen. Achteraf had ik mijn rode kaart moeten trekken voor die papagaai.”
Hatfield Town versloeg Hertford Heath na een verlenging met 5-2.

(24 januari 2009)


Man verongelukt door eenden

Onderdendam – Een dertigjarige Winsumer kwam bijna om het leven door een aantal eenden.
De automobilist reed over de Trekweg langs het Boterdiep in Onderdendam toen de eenden besloten over te steken. De Winsumer probeerde de dieren te ontwijken maar schoot daardoor de berm in. Vervolgens dreigde zijn auto de plomp in te glijden. De auto bleef nog net boven het water hangen.
Een bergingsbedrijf heeft met vereende krachten de auto weer op de weg gekregen. De man kwam met de schrik vrij, net als de eenden.

(20 januari)


Man in mootjes in tonijnfabriek

Trapani – In een Siciliaanse conservenfabriek is vrijdag een werknemer terechtgekomen in een machine waarmee tonijn in mootjes wordt gesneden voordat de vis in blikjes gaat. De veertigjarige Mimmi Iovino was op slag dood, meldden de Italiaanse media.

(10 januari 2009)