Auto over de kop door overstekende haas

Ermelo – Een vijfentwintigjarige inwoner uit Soest is eind november op de A 28 onder Ermelo met zijn auto over de kop geslagen. Hij week uit voor een overstekende haas.
De man reed omstreeks 07.30 uur over de snelweg toen er een haas overstak. De man week uit en sloeg met zijn auto over de kop. Hij kon zelfstandig uit de auto komen en liep letsel aan zijn hand op.

(7 december 2010)


Boete voor Britse vrouw die kat in vuilcontainer gooit

Een Britse vrouw die door een beveiligingscamera werd opgenomen terwijl ze een poes in een vuilcontainer gooide, heeft dinsdag in Coventry bekend schuldig te zijn aan dierenmishandeling. De 45-jarige vrouw gaf geen verklaring voor haar gedrag, maar zei dat ze ‘in een fractie van een seconde’ een foute beslissing had genomen.
De videobeelden van de vrouw, die op internet werden geplaatst en inmiddels door meer dan een miljoen mensen zijn bekeken, laten zien dat de vrouw eerst de vier jaar oude poes Lola aait, voordat ze het dier in het nekvel grijpt en in de vuilcontainer smijt. De poes zat vijftien uur opgesloten in de container, voordat ze werd gered. De vrouw kreeg een boete van 250 pond (285 euro) en moet ook de juridische kosten, elfhonderd pond (1257 euro), betalen. Daarnaast besloot de rechter dat de vrouw de komende vijf jaar geen dieren mag houden.

(22 oktober 2010)


Spindokter vat vlam

Clacton – Chris Welding uit het Engelse Clacton in het graafschap Essex hoorde zijn vrouw gillen. Hij ging kijken wat er was, zag een spin in de badkamer en ging het dier meteen met een spuitbus te lijf. Toen hij even later wou kijken of die actie ook effect gesorteerd had lichtte hij zichzelf bij met een aansteker. Door het aanwezige gas ontstond er een explosie die de man verwondde en de deur uit zijn hengsels lichtte. De man werd met diverse brandwonden naar het ziekenhuis gebracht. Of de spin de operatie overleefd heeft is niet bekend.

(1 september 2010)


Smak door slak

Kropswolde – Een fietser ging vandaag pijnlijk onderuit door een dikke naaktslak. “Op het fietspad door de Kropswolderbuitenpolder lopen in deze tijd van het jaar altijd veel slakken over het fietspad, en ik probeer ze altijd te ontwijken, maar in een bocht raakte ik met mijn voorwiel precies een hele dikke naaktslak, en voor ik het wist ging ik met de fiets onderuit”. De fietser kwam met het hoofd op het fietspad en was even buiten bewustzijn, maar hij kwam verder met de schrik vrij. Van de slak werd niets teruggevonden.

(26 augustus 2010)


Paling penetreert Chinese visverkoper

Beijing – Een Chinese visverkoper kreeg het spaans benauwd toen hij in een vat vol palingen viel. Toen één van de glibberige dieren zijn darmkanaal in kroop had hij echt een probleem.
De 43-jarige Li Chang zat op de rand van een vat in een magazijn in de provincie Guangzhou. Hij gleed weg en belandde in de bak met honderden palingen, die op het punt stonden gekookt te worden. De beesten kropen meteen in zijn broek. “Tot mijn afgrijzen voelde ik er een in mijn achterste” zei hij tegen de Sun. Chang schaamde zich zo dat hij gewoon doorwerkte alsof er niets aan de hand was, maar al snel werd de pijn te hevig. Toen hij in elkaar zakte belden zijn collega’s een ambulance.
In het ziekenhuis werd de paling door verbaasde doktoren verwijderd. De paling bleek de patiënt ernstig te hebben verwond. Als hij iets later was geweest was hij overleden. De paling was twee vingers dik en een mensenarm lang. De ongelukkige Chang zal volledig herstellen.

(5 augustus 2010)


Zwollenaar slaat zichzelf aan de haak

Zwolle – De zeventigjarige Harm van Dijk uit Zwolle kreeg de schrik van zijn leven toen hij een gerookte paling aan het eten was. Van Dijk kreeg het vel niet van de vis af en besloot het er met zijn tanden af te trekken. Hij slikte daarbij een stuk vis door. Daar bleek de haak en draad nog aan te zitten. Van Dijk: “De haak zat achter in mijn tong! En het visdraad hing uit mijn mond”.
De haak is inmiddels verwijderd. Volgens de man voelde hij het wel maar deed het allemaal niet echt pijn. Zijn echtgenote had de paling gekocht op de jaarlijkse Blauwvingerdag in Zwolle.

Er wordt in Nederland, net als in Ierland, nog steeds met haken op paling gevist. De zogenaamde hoekwantvisserij op het IJsselmeer wordt voornamelijk beoefend vanuit Urk en Volendam. Het haakje was waarschijnlijk een ‘Staverse hoek’, en het ging waarschijnlijk om door een Urker gevangen paling. In Ierland vist men ook met hoekwant voor de Nederlandse markt. De Ierse palingen worden gerookt in Volendam, en het materiaal dat de Ieren gebruiken komt daar ook vandaan.

(27 juli 2010)


Tandarts schiet per ongeluk zichzelf dood

Frankrijk – Bij de jacht op een herriemakende relmuis is de 52-jarige tandarts Leo Blokland in de Dordogne om het leven gekomen. Hij werd dodelijk getroffen door een kogel uit zijn eigen geweer.
Na een diner met enkele gasten in zijn vakantiehuis in Jumilhac-Le-Grand probeerde de tandarts een van de muzien, die in ons land beschermd zijn, dood te slaan door er met de kolf van een antiek geweer op te slaan. Daarbij ging het wapen af. De man uit Alblasserwaard was op slag dood. De politie verklaarde dat het wapn afging doordat de veiligheidspal niet meer werkte.

(28 juli 2010)


Kings of Leon vluchten voor duivenpoep

De Amerikaanse band Kings of Leon moest een optreden in St Louis afbreken doordat een grote groep duiven de band bedolf onder een laag poep. De bands in het voorprogramma hadden al problemen met de vogels, maar Kings of Leon wilde de fans niet teleurstellen. “We geloofden onze ogen niet toen we zagen hoe The Postells en The Stills eruitzagen toen ze klaar waren met hun set”, zei basgitarist Jared Followell, “we hebben nog geprobeerd te spelen, maar het was belachelijk”. Het lukte de band om drie nummers af te maken, maar nadat een duif de bassist recht in het gezicht had gescheten werd het de band te gek en stopten ze ermee.

(26 juli 2010)


Dode kwal steekt nog 150 keer

Rye – Een dode kwal heeft woensdag voor paniek gezorgd op een strand in de Amerikaanse staat New Hampshire. Ook in levenloze toestand slaagde hij er nog in 150 keer te steken.

Een strandwacht zag de enorme dode kwal met tentakels van vier meter lang honderd meter uit de kust drijven in zee. Toen hij het beest met een hooivork naar het strand wilde dragen, viel het in vele stukken uiteen. Zo raakte het water voor de kust bezaaid met stukken kwal. De cellen die het kwallengif uitstoten blijven ook bij dode of aangespoelde kwallen nog actief. Veel badgasten kwamen in aanraking met een stukje kwal. Al snel klaagden daarom zo’n 150 mensen over huiduitslag en een prikkend gevoel, waaronder honderd kinderen. Negen mensen moesten naar het ziekenhuis met allergieverschijnselen. De autoriteiten droegen iedereen op het water te verlaten en begonnen de kwal te verzamelen. Toen de hele kwal in een vuilcontainer was verdwenen, kon er weer veilig gezwommen worden.

(23 juli 2010)


Spin doet auto over de kop slaan

ROTTERDAM – Een nietsvermoedende spin heeft maandag een ongeluk in zijn schoenen geschoven gekregen. De achtpoter dacht zich lekker te hebben genesteld in een warme auto, toen de 43-jarige bestuurster haar passagier ontdekte. Ze schrok daar zo hevig van, dat ze vergat op de weg te letten. Haar auto belandde in de berm, sloeg tweemaal over de kop en kwam aan de overzijde van de weg in de andere berm tot stilstand.

Het ongeval vond plaats in Brielle bij Rotterdam. De vrouw en haar twee kinderen (7 en 8 jaar) konden zonder verwondingen uitstappen, zo meldde de politie dinsdag. Het is onduidelijk hoe het met de spin is afgelopen.

(21 juli 2010)


Hond schiet man in achterwerk

 

WELLINGTON – Een hond heeft een veertigjarige Nieuw-Zeelandse man in zijn achterwerk geschoten. Dat berichtten Nieuw-Zeelandse media dinsdag. De hond sprong op een geladen vuurwapen op de achterbank van een jeep waar het slachtoffer zat. Het wapen ging af en raakte de man in zijn linkerbil. De man is per helikopter naar het ziekenhuis gebracht en na een operatie is zijn gezondheidstoestand stabiel. Hij had met drie anderen een varken op een boerderij gedood met het vuurwapen en het dier geslacht. Het incident vond zaterdag plaats in het noorden van het land bij de plaats Dargaville.

(13 juli 2010)


Maden dwingen vliegtuig om te keren

WASHINGTON – Passagiers van een vliegtuig dat op het punt stond van Atlanta (Georgia) naar Charlotte (North Carolina) te vertrekken, werden opgeschrikt door vallende maden. De larven vielen vanuit de bagagerekken op enkele passagiers, zo berichtten Amerikaanse media. De maden waren afkomstig van een tas met bedorven vlees van een van de reizigers. Een van de passagiers had bij binnenkomst in het toestel al enkele vliegen zien rondvliegen, maar daar verder niet bij stilgestaan. Pas toen het vliegtuig naar de juiste landingsbaan reed, viel een van de maden op haar schoot. ”De maden dropen gewoon van de bagagedrager. “Enkele vrouwen waren zeer geschokt”, zei een van de passagiers. Het vliegtuig moest terug naar de gate om te worden schoongemaakt. De verantwoordelijke passagier moest op zoek naar een andere luchtvaartmaatschappij om op de plaats van bestemming te komen.

(juli 2010)‘Spionerende’ duif opgepakt in India

NEW DELHI (ANP) – De politie in India houdt een duif vast die verdacht wordt van spionage voor buurland Pakistan. De vogel wordt bewaakt door gewapende beveiligers. Dat meldden lokale media vrijdag.
De duif had een adres en telefoonnummer uit Pakistan op zijn lichaam gestempeld en een ringetje om zijn poot. De politie denkt dat het beest met een bericht over de grens vloog. De duif werd gevonden door een bewoner van de Indiase provincie Punjab, gelegen aan de grens met Pakistan.
De vogel zou medisch onderzocht zijn. Het dier mag volgens functionarissen geen bezoek ontvangen.

(28 mei 2010)


Kangoeroe slaat jogger neer

Canberra – Een vijfentwintigjarige man is bij de Australische hoofdstad Canberra bewusteloos geslagen door een passerende kangoeroe.
Het Australische persbureau AAP berichtte dat de man, David Striegl, tijdens een lunchpauze was gaan joggen in het natuurgebied van Mount Ainslie aan de noordoostelijke rand van het centrum van de stad. Daar had hij een korte en onaangename ontmoeting met een “roo” (kangoeroe).
Striegl herinnert zich niet veel van het incident. “Ik keek om en voor ik het wist stompte hij me in mijn gezicht.” Een voorbijganger vond Striegl even later en hielp hem bij te komen. In het ziekenhuis bleek hij behalve een blauw oog geen noemenswaardige verwondingen te hebben opgelopen.

(19 maart 2010)


Orka doodt trainster in VS

Orlando – Een orka in het dolfinarium SeaWorld in de Amerikaanse staat Florida heeft een trainster gedood, kort voor het begin van een show en voor het oog van tientallen mensen.

Volgens ooggetuigen greep de “killer whale” Tilikum de veertigjarige Dawn Brancheau, die op dat moment aan de rand van het bassin stond, bij haar middel en trok haar onder water. “Ze was Tilikum over zijn hoofd aan het aaien toen hij haar plotseling greep en onder water sleurde”, zegt Chuck Tompkins, hoofd dierentraining van SeaWorld.
Een andere ooggetuige vertelde een lokaal tv-station dat de 5450 kilo wegende orka onder water zo hard schudde met zijn prooi dat Brancheau een schoen verloor.
De politie sluit een aanval van de orka niet uit, maar gaat er vooralsnog van uit  dat Brancheau is uitgegleden en zo in het bassin is terechtgekomen, waarna Tilikum haar greep.
Volgens Sea World was Brancheau, met zestien jaar ervaring, een van de beste trainers van orka’s in het dolfinarium van Orlando. Amerikaanse media meldden dat Tilikum eerder bij incidenten betrokken was. De orka zou schuld zijn aan de verdrinkingsdood van een zijn trainers in 1991 in een waterpretpark in de Canadese provincie British Colombia. Het is niet bekend wat er nu met de orka gaat gebueren.
In SeaWorld hebben zich vaker incidenten met orka’s voorgedaan. In 2006 en 2004 vielen orka’s hun trainers aan, beide keren zonder dodelijke afloop.

(25 februari 2010)


Man komt onder boom en overlijdt

Nijeholtwoude – Een zeventigjarige man uit het Friese Nijeholtwoude is overleden nadat een boom die hij zelf aan het omzagen was op hem terecht kwam. De boom viel door nog onbekende oorzaak in achterwaartse richting, op de plaats waar de man stond. Hij kwam daardoor bekneld te zitten. Omwonenden trokken de boom weg en probeerden de man te reanimeren.

(25 januari 2010)


Hond gedood: vrienden onthoofd

Moskou, 9 januari 2010.
In de Siberische regio Tsjita heeft een man bekend twee vrienden met een bijl te hebben vermoord omdat ze zijn  lievelingshond hadden gedood en aanstalten maakten het dier op te eten. Volgens de openbare aanklager ontstak de man in woede toen hij zijn vrienden in de keuken met de restanten van de hond betrapte. Hij greep een bijl en sloeg de twee het hoofd af. Daarop belde hij zelf de politie. Waarom de twee vrienden de hond wilden opeten is volgens de aanklager niet duidelijk. (Reuters)(11 januari 2010)


Teckel meldt zich bij Gevonden Voorwerpen

Bredstedt – In Duitsland heeft een vermiste teckel zichzelf gemeld bij het Bureau voor Gevonden Voorwerpen. De hond kwam kort na opening van de instantie in de plaats Bredstedt het gebouw binnenlopen, zo meldden de autoriteiten in de deelstaat Sleeswijk-Holstein.
De teckel met de naam Druse was vermoedelijk zaterdag de weg kwijtgeraakt bij een drijfjacht waarbij ze was ingezet. Een jager die later toevallig in het Bureau voor Gevonden Voorwerpen was herkende de uitgeputte hond die door medewerkers was opgevangen.

(ANP, 6 januari 2010)