een typisch zeishoofd...

zeis - 4

De cartoonist Zeis publiceerde vooral in de Saturday Evening Post, maar dat, toen nog wekelijks verschijnende, blad ging wat slordiger met zijn tekenaars om dan een blad als The New Yorker. Bij de Post is het archief een puinhoop, dus als je de tekeningen van iemand als Zeis wil vinden moet je heel goed zoeken, onder meer in compilaties als "Best cartoons of the year".

Een van onze lezers heeft er zo drie gevonden in een van de delen die ik zelf nog niet heb, "Best cartoons of the year 1956". Bij deze, met dank aan iedereen die zo aardig is mee te speuren.

Daarboven maar liefst acht cartoons uit "One Moment Sir", een compilatie van cartoons uit de Saturday Evening Post uit 1957, met cartoons uit 1954, 1955 en 1956, dus nog net vr de beste tijd van Zeis.

Soms levert het vertalen van de ondertitels wat problemen op - "cut out the starches" kan "geen stijfsel meer" betekenen, maar ook "vanaf nu wat minder stijf" (in de betekenis van vormelijk).

Of "Order for me dear - I feel like having a cheese sandwich anyway". "Bestel maar voor mij schat - ik hoef toch alleen maar een broodje kaas"?

waar zit de dikke vandaag, schatje?

u hoort bij elkaar?...

de hemel verhoedde het natuurlijk... (op de tas staat: levensverzekering)

stel nou dat je wil weten hoeveel mensen er in Bangkok wonen...

bestel voor mij schat, ik wil wel een broodje kaas...

en geen stijfsel meer...

hoe gaat het?...

beste waakhond die ik ooit heb gehad...

volgens de radio heeft het vannacht behoorlijk gestormd...

ik denk dat hij de nummer 9 wil...

ik heb gehoord dat ze niet zo goed met elkaar overweg kunnen...


terug naar de startpagina van moors magazine