de grootbladige berk - 1
- de betula maximowicziana in de hortus van haren
In de Hortus van Haren staat bij de grootbladige berk alleen het bordje dat je hierboven ziet, met de wetenschappelijke naam Betula maximowicziana. Hij groeide oorspronkelijk van de Zuid-Koerilen tot Japan, maar in de hortus staat hij gewoon in de bomentuin, en hij doet het daar, zo te zien, voortreffelijk.

De bast laat in dunne vellen los, net als andere berken, maar ook deze berk heeft weer een geheel eigen karakter, en de barst of de schors is altijd intrigerend bij een boom, ook door de invloeden van buitenaf.

Ook bij deze grootbladige berk heb ik weer een fotografisch portret van de stam gemaakt, omdat ik die het mooist vind, terwijl je vergeefs naar het blad zult zoeken waar deze berk zijn naam aan te danken heeft.

Ik heb honderd foto's van deze ene berk gemaakt, en dat bleek voor één galerietje net iets te veel van het goede. Je vindt hier dus de eerste vijftig foto's, en voor de andere vijftig ga je hierheen: De grootbladige berk deel 2.

De galerie werkt als volgt: je klikt op een van de foto's, dan verschijnt de foto vol in beeld. Rechts in beeld klikken en je gaat verder naar de volgende foto, links naar de vorige, ernaast en je komt weer hier.

 

 

terug naar de startpagina van moors magazine