heavy vibrations

- iphgenia baal
heavy vibrations
- dvd

De Britse schrijfster Iphgenia Baal is een van de opmerkelijkste literatoren van de laatste decennia. In haar twee tot dusver verschenen boeken, twee kleine compacte diamanten die het begrip roman volledig op de kop zetten, wist ze de lezer al behoorlijk op scherp te zetten.

Hier werd lezen weer een uitdagend avontuur, niet alleen omdat er verschillende genres met elkaar vermengd werden, maar ook doordat Baal op een prikkelende manier nieuwe wegen wist in te slaan waardoor je het gevoel kreeg dat de roman, het literaire boek, ineens weer een bijzonder interessante toekomst voor zich had liggen.

Nu ligt er een derde uitgave van Baal, en het is een dvd geworden die al net zo verrassend is. Het is de visuele uitwerking van een tekst die ook al te vinden was in Gentle Art, maar die hier de vorm krijgt van een extreme nieuwszender die in zeer hoog tempo de essentie van het nieuws brengt, maar dan wel zo dat je de zeven minuten en zeven seconden die deze dvd duurt zeker nog twee of drie kee moet zien om te begrijpen wat je allemaal hebt gehoord en gezien. En dan ga je vervolgens nog eens kijken, want zo intrigerend is het wel.

Wat dit is? Literatuur, film, kunst, filosofie, reportage, polemiek, antipropaganda en dada, alles in elkaar geschoven tot er iets volstrekt unieks ontstond. Je zit met een zekere verbijstering te kijken en je realiseert je dat je naar iets nieuws kijkt, en dat hier grenzen worden opgerekt en opengebroken. Absoluut grensverleggend en heel bijzonder.

fragment uit de dvd

het hoesje van de dvd

Iphgenia Baal

baal

 

 

 

terug naar de startpagina van moors magazine