Van vader op zoon op zoon, zo gaat het in de Paisley-familie. Danny Paisley nam de band The Southern Grass van zijn vader Bob over toen die in 2004 overleed, en inmiddels is zijn zoon Ryan als mandolinespeler een van de pijlers van de band. Luister maar eens naar de door Ryan geschreven instrumental Mullingar Quickstep op That’s Why I’m Lonesome, het nieuwe album van deze traditionele bluegrassband.

Ook banjospeler Mark Delaney levert een fraaie instrumental, en platenbaas Tom Mindte, die op drie nummers meezingt, schreef het titelnummer, dat perfect de high lonesome sound laat horen waar deze bluegrassboys zo goed in zijn. Fiddler TJ Lundy is ook weer ouderwets op dreef, terwijl Danny Paisley zelf laat horen dat een goede slaggitarist goud waard is en Bobby Lundy is gewoon een uitmuntende betrouwbare bassist.

De muziek is weliswaar traditioneel, maar ook ongekend energiek, en de band laat feitelijk weer eens horen dat deze vorm van bluegrass volstrekt tijdloos is – je gaat gewoon met een paar vrienden om een microfoon staan en spelen maar. De lol spat eraf, en er wordt buitengewoon geïnspireerd gespeeld. Inspirerende muziek, waar je een goed humeur van krijgt.

Luister hier naar een paar fragmenten:

danny paisley & the southern grass - that's why i'm lonesome     
danny paisley & the southern grass - no vacancy     
danny paisley & the southern grass - mullingar quickstep