Danny Paisley maakt nog pure, ouderwetse bluegrass, zoals je hem niet zo heel vaak meer hoort. Paisley en zijn band The Southern Grass spelen de bluegrass zoals hij bedoeld is, met veel soul en emotie, the high lonesome sound. En dat levert regelmatig ook dat ouderwetse kippenvel op die pure, onversneden gepassioneerde muziek kan opleveren.

Paisley is een bluegrassveteraan, de perfecte bluegrasszanger en een geweldige slaggitarist. Onderschat dat laatste vooral niet, want je komt tegenwoordig niet zo heel veel echt goede slaggitaristen tegen, en Paisley is echt subliem (in het Engels heet het overigens rhythm guitar, maar dat terzijde).

TJ Lundy is de fiddle-speler van de band, ook al een virtuoze veteraan, die niet alleen pittig speelt, maar ook bluesy en gevoelig. Je hoort hem hier overigens naast een andere top-fiddler, Doug Meek. Ryan Paisley is pas vijftien en speelt al drie jaar in de band op mandoline – hij is de zoon van Danny, en de bek valt je open als je hem hoort spelen – met een rauw randje, bluesy, krachtig, energiek, en nu al behoorlijk virtuoos.

Eric Troutman speelt bas en doet dat perfect, en hij zingt bovendien de perfecte tweede stem. Mark Delaney zingt ook en speelt banjo, en samen vormen deze mannen de perfecte ouderwetse, maar eigenlijk volstrekt tijdloze bluegrassband. Weary River is van het eerste tot en met het laatste nummer een absolute aanrader.

Luister hier naar een paar fragmenten: