Tim O’Brien is inmiddels dik in de zestig, maar zijn liedjes worden alleen nog maar beter, net als zijn spel en zijn zang. Bovendien weet hij altijd weer topmuzikanten om zich heen te verzamelen, zodat elk nieuw album een juweeltje is om te koesteren. In dit geval komt Del McCoury bijvoorbeeld als gast meespelen, wat heerlijk ouderwetse bluegrass oplevert.

Cup of Sugar is een album met dertien liedjes, die deels samen met anderen geschreven zijn, en waarin je kunt horen dat O’Brien al een tijd mee gaat, want zijn teksten zijn weliswaar mild, maar soms ook subtiel venijnig als het om politiek gaat. En de arrangementen zijn als altijd weer subliem. O’Brien zingt ontspannen als altijd, maar hij zingt zo goed dat je als vanzelf ook naar zijn teksten gaat luisteren, en dat is niet zo vanzelfsprekend als je wellicht zou denken.

Ik ga hier niet alle liedjes langslopen, maar The Bear heeft iets met Poetin te maken, maar ook weer niet, en veel liedjes stippen het ouder worden aan, op een bijzondere manier.  Als gezegd, ook dit album is weer een klein meesterwerkje, een heerlijk platje om te koesteren.

Luister hier naar een paar fragmenten: