Bobbo Byrnes maakt Americana die nog het meeste lijkt op lekkere gitaarrock. Zelf speelt hij verschillende gitaren, pedal steel en piano en zingt hij, zijn echtgenote Tracy speelt bas en zingt tweede stem, en verder heeft hij een meer dan voortreffelijke band om zich heen verzameld, en spelen er op The Red Wheelbarrow ook nog eens een aantal erg goede en soms onverwachte gasten mee.

Wat dacht je bijvoorbeeld van gitarist Phil Manzanera, de gitarist van de legendarische band Roxy Music, die hier aanschuift om mee te spelen als Byrnes een cover speelt van Virginia Plain, van Roxy Music. En het is niet alleen vanwege Manzanera dat het een mooie cover is geworden, want Byrnes speelt nog meer covers op dit album, en die kun je allemaal rustig naast het origineel leggen. Zo wordt via Mexican Home van John Prine nog mooi even de hoed afgenomen voor deze onvergetelijke collega.

Maar ook de eigen nummers van Byrnes mogen er zijn – Byrnes kon altijd al mooie liedjes schrijven, maar hij lijkt steeds beter te worden. Mooi album!

Luister hier naar een paar fragmenten: