Bad Wife is een bijzonder album van de Amerikaanse singer/songwriter Grant Peeples. Er staat namelijk geen enkel liedje van hemzelf, allen maar liedjes van vrouwen waarmee hij de afgelopen twaalf jaar op de een of andere manier mee heeft samengewerkt. Drie vrouwen hebben ooit een album van hem geproduceerd, maar bij dit album heeft Peebles er voor gekozen er een mannenzaak van te maken. Hij zingt de liedjes, zonder een woord aan te veranderen, en de band bestaat volledig uit mannen, en het album werd geproduceerd door Gurf Morlix.

Het gaat Peebles niet erom de eerste man te zijn die een album met enkel vrouwenliedjes opneemt, hij wil alleen aandacht voor het feit dat het precies honderd jaar geleden is dat vrouwen in de USA met enige tegenzin stemrecht kregen, en dat na die honderd jaar gelijkheid nog steeds ver te zoeken is.

Los daarvan heeft hij elf prachtige liedjes gekozen die hem zelf waren bijgebleven, en die ook echt waren blijven hangen, en hij brengt ze niet alleen met respect en liefde, maar ook overtuigend. Het is gewoon een bijzonder mooi album geworden. Luister maar eens naar de fragmenten, bijvoorbeeld van het heerlijk relaxte Unsustainable van de onvolprezen Eliza Gilkyson, of het prachtig a capella gezongen Good Actress van Sarah Mac. Het hele album staat gewoon vol juweeltjes. Een absolute aanrader.

Luister hoer naar een paar fragmenten: