Hidden Agenda Deluxe is de Americanaband van BJ Baartmans, Sjoerd van Bommel en Erik Devries, dit keer uitgebreid met bassist Gerald van Beuningen en organist en pianist Rob Geboers. Ze hebben al eerder getekend voor het eerste transatlantische kerstalbum, met Carter Sampson, een plaatje waar ik me, als voorzitter van het anti-decembercomité (je moet eens weten hoeveel mensen zich daar spontaan voor aanmelden overigens) prima in kon vinden.

Dit jaar hebben ze Suzie Ungerleider uitgenodigd, beter bekend als Oh Susanna, en ook nu hebben ze weer een album gemaakt waar iedereen die een hekel aan kerstliedjes of aan kerst in het algemeen bijzonder goed mee uit de voeten kan. Luister bijvoorbeeld maar eens naar dit fragment uit A Good Story van drummer Sjoerd van Bommel, dat ook door hem gezongen wordt:

Dat was dan een van de vier originals – Suzie schreef nog After the Holidays, Eric de Vries schreef het titelnummer van de plaat Angels in the Snow en BJ Baartmans schreef het fraaie weemoedige Wee Hour Mood, dat hij hier ook zelf zingt:

Verder staan er een paar heel goed gekozen covers op, van The Band, Lyle Lovett, Joni Mitchell, Townes van Zandt en het geweldige Christmas Time in Washington van Steve Earle waarin hij Woody Guthrie vraagt om alsjeblieft terug te komen. Mooi gezongen door Oh Susanna:

Het is niet helemaal een anti-kerst-album geworden, maar kritisch is het zeker, en voor kersthaters is het een mooi alternatief voor de zoete jingle bells-rommel van de radio.

  • Hidden Agenda Deluxe & Oh Susanna – Angels in the Snow – a christmas album – Continental Song City 8713762011611
  • Bestel de cd hier bij een bekende webwinkel: Angels in the Snow
  • In december touren Hidden Agenda Deluxe en Oh Susanna door Nederland. Kijk op hun site voor plaatsen en data.