Mark Viator en Susan Maxey ontmoetten elkaar in 1991 op het Kerrville Folk Festival en vormen dus al dertig jaar een duo. Opzienbarende muziek maken ze niet met zijn tweeën, maar wel goede Americana, rootsmuziek waarin je Texas en Louisiana terughoort, country twang en cajun. Viator schrijft de meeste liedjes, soms samen met Maxey, af en toe met iemand anders, en ze weten goede liedjes van anderen op te pakken.

Op hun nieuwe album Where the Road Leads was ik bijvoorbeeld meteen om toen ik hoorde dat ze een liedje van de onvolprezen John Lilly hadden gecovered – Tore Up From The Floor Up. Leuk leuk. Ze zingen goed, al heb ik een voorkeur voor Maxey, ze zingen goed samen, de arrangementen zijn erg goed, zeker als je wat vaker luistert (dan blijken ze eigenlijk steeds beter te worden) en de liedjes blijven op een prettige manier hangen, wat wil zeggen dat ik mezelf er bij de tweede keer al op betrapte dat ik aan het meezingen was.

Geen spectaculair album, nogmaals, maar wel eentje waar je erg gehecht aan kunt raken omdat het gewoon goed is op een prettige, onpretentieuze manier. Leuk plaatje, kortom.

Luister hier naar een paar fragmenten: