Surrender Hill is een duo dast bestaat uit het echtpaar Robin Dean Salmon en Afton (Seekins) Salmon, die met hun vijfde album behoorlijk goed op stoom blijken te zijn, want het is meteen maar een dubbel-cd geworden – Just another honky tonk duurt ruim drie kwartier en Quiet Western Town bijna een uur.

De term honky tonk zegt het al een beetje, want hoewel Salmon ooit in een punkrockband in New York speelde is hij tegenwoordig helemaal gegrepen door country en Americana, al weet hij af en toe ook stevig te rocken, maar ook dat hoort bij honky tonk. De lol spat er in ieder geval van af, van het openingsnummer, Cowboy Campfire Song (moet ik nog meer zeggen?) tot de afsluiter Dusty Horse is het een aaneenschakeling van sterke liedjes, waarbij Robin meestal de leadzang doet, maar ze samen tot de mooiste dingen komen.

Pedal steelspeler Mike Daley en gitaarlegende Mike Waldron waren bereid vanuit hun eigen huis mee te werken, Robin speelt dobro, elektrische gitaar, orgel, piano en akoestische gitaar, Eric Fritsch speelt het B3-orgel en zo zijn er nog wat gasten die het allemaal nog beter maken. De liedjes hebben Robin en Afton samen geschreven.

Als je goed naar de teksten luistert is de pandemie zeker terug te horen, zeker op het tweede album, maar de energie en de kracht die van deze muziek uitgaan maken het alles bij elkaar alleen maar een positief album. Een klein energiebommetje, dat we wel kunnen gebruiken.

Luister hier naar een paar fragmenten: