crimeways...

the remote viewers
- crimeways

 

 

The Remote Viewers is een Britse band die draait om vier saxofonisten - Adrian Northover op alt, sopraan en sopranino sax en elektronica, bandleider David Petts op tenorsax, Caroline Kraabel op altsax en Sue Lynch op tenorsax. Niet onbelangrijk zijn de twee andere bandleden die voor de ritmische ondersteuning zorgen, want die zorgen voor meer dan alleen ondersteuning. John Edwards op de bas, elektronica en de programmering van de drumcomputer en Rosa Lynch-Northover op de toetsen en gestemde percussie.

Dit blazersgezelschap maakt muziek die zich niet zo gemakkelijk in een hokje laat plaatsen - jazz, moderne kamermuziek, avantgarde? Elektronica wordt op een originele manier ingezet, waardoor het altijd spannend blijft, de ritmes zijn soms uit andere werelddelen gehaald, minimal music is een gepasseerd station, maar is wel degelijk doorleefd door de musici die hier spelen, maar ze gaan hun volstrekt originele eigen weg, hun eigen avontuurlijke muzikale route, en dat is heerlijk om te volgen als luisteraar. Spannend, melodieus, met grote contrasten, veel subtiliteit en tegelijk veel heftigheid.

Crimeways is, na de vorige albums City of Nets en Nerve Cure opnieuw een klein meesterwerkje waar je als luisteraar bij elke draaibeurt weer nieuwe ontdekkingen in doet. Een absolute aanrader!

Klik op het driehoekje om het fragment te beluisteren.

 

terug naar de startpagina van moors magazine