Gitaren, mandocello, viool, viola d’amore en trompetviool, dat zijn de instrumenten waarop Aurélie Dorzee en Tom Theuns hun muzikale wonderen verrichten. Samen maken ze een unieke vorm van folk, die dicht tegen kamermuziek aanligt, terwijl ze door hun jazzy manier van spelen en humoristische toetsen daar weer hun volstrekt eigen kleur aan geven.

L’Art de Voler is hun vijfde album samen, en het is opnieuw een juweeltje geworden. Iets minder wereldmuziek misschien dan hun Aurelia-albums, maar zeker zo inventief, subtiel en verfijnd. De musette, tango en tarantella horen we langswaaien, maar Dorzée en Theuns weten van alles hun eigen unieke muziek te maken, waar je met open mond naar zit te luisteren. Verbluffend mooi.

De meeste liedjes worden in het Frans gezongen, maar luister ook eens naar wat ze van Goethe’s Erlkönig maken – dat is ronduit aangrijpend. Van aangrijpend naar melancholiek naar grappig – ze doen het schijnbaar moeiteloos en vanzelfsprekend, en maakten zo een gevarieerd en mooi uitgebalanceerd, meesterlijk album.

Luister hier naar een paar fragmenten: