Mara Levine is een zogenaamde songstress, dat wil zeggen dat ze zelf geen liedjes schrijft, maar dat ze alleen liedjes van anderen zingt. Je moet dat goed doen, want jouw uitvoering wordt altijd vergeleken met die van degene die het liedje schreef of anderen die het al eerder zongen, maar Levine doet het goed – ze heeft een goede stem, zingt mooi harmony, heeft een prima band en zorgt steeds voor uitstekende arrangementen, en daardoor springen de liedjes er bij haar altijd mooi uit.

Facets of Folk bevat een mooie keus, met onder meer Upstream van Si Kahn, You Reap What You Sow van Susan B Shann, Hey, That’s No Way to Say Goodbye van Leonard Cohen en liedjes van onder meer Tommy Sands, Christine Lavin, Arlon Bennett, Terry Kitchen, Gordon Lightfoot, Paul Simon en Bill Staines. Bekend en minder bekend, maar allemaal buitengewoon goed, en de keuze van de liedjes is ook uitstekend.

Levine maakt van elk liedje haar eigen liedje, en dat pakt meestal erg goed uit. Ik heb bij elk album van haar wel een paar nummers waar ik toch liever bij het origineel blijf, en hier is dat Paul Simon’s Song for the Asking, maar verder is dit een mooie verzameling folk-klassiekers.

Luister hier naar een paar fragmenten:

mara levine - you reap what you sow     
mara levine - hey that's no way to say goodbye     
mara levine - upstream