Pascale Rubens en Toon van Mierlo vormen sinds 2003 samen Naragonia. Pascale speelt diatonische accordeon, viool en zingt, Toon speelt ook de diatonische accordeon en doedelzakken. Ik was al tamelijk lyrisch over hun achtste album Silentski, en hun nieuwe album is ook weer een aangename verrassing.

De lange periode zonder concerten zorgde er voor dat ook Naragonia naar andere oplossingen moest zoeken, en dat werden de Guesthouse Sessions – zeven studio-concerten waarvoor bevriende musici werden uitgenodigd, maar ook waren er nieuwe muzikale ontmoetingen. Bestaande melodieën werden aangepast, nieuw materiaal werd geschreven met de gastmuzikant in gedachten, en dat leverde een uniek nieuw album op.

De gasten waren Jo Zanders, percussie, Philippe Laloy, sopraansax en basfluit, Véronique Rubens piano, Simon Leleux percussie, Tristan Driessens oud, Maarten Decombel gitaar, Guy Swinnen zang, Charlotte van Mierlo zang, Mathijs van Mierlo zang en trompet en Jeroen Geerinck gitaar en piano. Van de veertien composities werden er zeven door Rubens geschreven en zeven door van Mierlo. Je kunt de sessies allemaal ook bekijken op het officiële YouTubekanaal van Naragonia of op hun Facebookpagina. Maar gewoon op je gemak de cd beluisteren is zonder meer ook aan te raden. Een subliem plaatje waar het speelplezier vanaf spat.

Luister hier naar een paar fragmenten: