De Belgische accordeoniste Sara Salvérius maakte al eerder grote indruk met haar prachtige, melancholieke solo-abums, en nu is daar haar derde album Pendulum, waarvoor ze niet alleen een samenwerking aanging met een strijkersensemble, maar waar nog veel meer bijzonders voor gebeurde.

Vioolbouwer Pieter Goossens, de echtgenoot van Salvérius, maakte namelijk speciaal voor Pendulum en voor deze strijkers instrumenten die gemaakt zijn met hout van dezelfde boom, met de bedoeling dat de klankkleur perfect zou passen bij die van de accordeon van Salvérius. En het is zoals Goossens dat zelf zo mooi verwoordde: “De liefde doet goed klinken!”

De muziek van Pendulum draait om verbinding van extremen als vreugde en verdriet, goed en slecht, binnenwereld en buitenkant en het rustpunt waar die extremen elkaar ontmoeten, waar de pendulum even stilhoudt. En dat levert dankzij de composities van Sara Salvérius wonderbaarlijk mooie muziek op waarin de melancholie altijd een hoofdrol opeist en waar je als luisteraar stil van wordt.

De strijkers van het Sun*Sun*Sun Orkestra voelen de composities van Salvérius perfect aan, waardoor de muziek nog meer diepgang en warmte krijgt. Dit is muziek waar je je als luisteraar het beste met gesloten ogen aan over kunt geven om samen met dit unieke ensemble van hun muzikale reis te genieten. Magnifiek.

Luister hier naar een paar fragmenten:

 

sara salvérius & sunsunsun