Michel Banabila heeft de muziek die hij componeerde voor diverse dansgezelschappen bij elkaar gebracht en op twee langspeelplaten uitgebracht, en ik moet zeggen, het heeft wel wat om een vinylplaat op te zetten en een hele plaatkant lang naar een Banabila-compositie te luisteren – een ouderwetse luister-ervaring bij de meest hedendaagse muziek die je tegenwoordig maar kunt vinden.

Op Movements vind je muziek van de afgelopen tien jaar, en sommige stukken kun je al gehoord hebben – Crowds bijvoorbeeld op het album Home of de compilatie Tapu Sampler 2016, maar er staan ook een aantal nieuwe stukken op, voor balletten en choreografieën die nog maar net in première zijn gegaan.

Minder elektronica op het eerste gehoor, meer orchestraal, maar spannend en ongewoon als altijd, want Banabila is en blijft een van de oorspronkelijkste componisten van deze tijd. Wil je wat van zijn toegankelijkste muziek bij elkaar hebben op twee prachtige vinylplaten, sla dan snel je slag, want de oplage is beperkt. De digitale versie krijg je er dan gratis bij.