Continuous is de andere helft van het tweedelige album Continuous Movement van componist en elektronicatovenaar Radboud Mens, waarvan ik Movement hier al eerder omhooggestoken heb. Ik had ze per abuis in de verkeerde volgorde geluisterd, vandaar. Maar dat maakt feitelijk niet bijster veel uit, want het principe van beide, tegelijkertijd maar separaat uitgebrachte albums, is ongeveer gelijk.

Het komt er op neer dat Mens twintig jaar gewacht heeft met de uitvoering van dit idee, vooral omdat blijkbaar geen platenlabel er op zat te wachten. Terwijl het toch een breed publiek zou kunnen aanspreken, vermoed ik zo – muziek die, als je de volumeknop zacht zet, als aangename ambientmuziek fungeert, maar die, als je de volumeknop wat hoger zet, voor de iets meer eisende luisteraar ook heel veel te bieden heeft, omdat er enorm veel nuances, details en finesse tevoorschijn komen en er dus voor een goede luisteraar veel te ontdekken valt.

Abstract, ambient, drone, electronic, minimal, techno, clicks’n’cuts, dub worden zo bijna naadloos samengevoegd tot de unieke “total music” van Radboud Mens. Beluister de fragmenten maar eens, en beluister ze vooral een paar keer, dan hoor je wat ik bedoel.

Luister hier naar een paar fragmenten: