Beledo is een virtuoze jazzrockgitarist, maar hij is veel meer dan dat. Op het eerste album dat hij opnam voor het onvolprezen MoonJune label, dat gespecialiseerd is in intelligente jazzrock van over de hele wereld, is dat duidelijk te horen, niet in het minst door de superband die dankzij Leonardo Pavlovic van MoonJune rond Beledo staat – drummer Gary Husband en de Indonesische meestergitarist Dewa Budjana, om er maar twee te noemen.

Maar Beledo zelf laat ook op alle fronten horen waartoe hij in staat is – alle composities en arrangementen zijn van hem, en naast dat virtuoze gitaarspel hoor je hem ook op viool, piano, accordeon, akoestische gitaar, de fretloze bas, een Fender Rhodes en een Mini Moog. Intieme, lyrische jazz wordt afgewisseld met stevige jazzrock, die regelmatig gelardeerd is met wereldmuziekelementen, de ene keer voluit, de andere keer subtiel en intiem, en steeds volledig “in control”, met een band die geïnspireerd speelt en een muzikaal landschap dat geen moment verveelt, en dat zich steeds weidser voor je ontvouwt. Mooi.

Beledo komt uit Uruguay, maar resideert tegenwoordig in New York, en dat verklaart wellicht de soepele fusion in zijn muziek en het volstrekt unieke karakter. Subliem plaatje!

Luister hier naar een paar fragmenten: