Dewa Budjana is een Indonesische gitaarvirtuoos die dankzij het New Yorkse platenlabel MoonJune met zijn albums nu een wereldwijd publiek bereikt. Zijn vorige drie albums voor MoonJune waren al verbluffend goed, en voor dit vierde album, Hasta Karma, heeft hij weer een andere band samengesteld, opnieuw met grootheden uit de wereld van de jazzrock. Op zijn vorige album hoorde je een trio, met drumgigant Vinnie Colaiuta en bassist Jimmy Johnson (die met James Taylor en Allan Holdsworth speelde). Niet te overtreffen, zou je bijna denken.

Dit keer komt Budjana met drummer Antonio Sanchez en contrabassist Ben Williams uit de Unity Band van Pat Metheny. Dan heb je al een mooi sterk trio, zou je zeggen, maar daar kwam ook nog eens vibrafonist Joe Locke bij, terwijl de Indonesische toetsenist Indra Lesmana als gast op drie van de zes composities meespeelt op piano, elektrische piano en melodica.

Composities en arrangementen zijn allemaal van Dewa Budjana, en het felle, rake gitaarspel is duidelijk ook van hem, maar hier is ook heel duidelijk een band te horen, die soepel, swingend, groovy samenspeelt, waarbij Budjana zelf vaak voor de rafelrandjes zorgt. Dit is fusion-jazzrock met wereldklanken erdoor gemengd – je blijft horen dat Budjana uit Indonesië komt. Verfijnde, subtiele jazzrock, die tegelijkertijd toch lekker stevig is. Mooi. Een fraai groeiplaatje.

Luister hier naar een paar fragmenten: