Dash! is een Nederlands funky jazzrocktrio dat ook nog wat elektronica en snufjes wereldmuziek door hun muziek weten te mengen en daarmee een ongekend spannende nieuwe mix weten te presenteren. Avantgardistisch, maar nooit ontoegankelijk, en persoonlijk krijg ik een ontzettend goed humeur van hun muziek. Dit nieuwe album, Rewired, heb ik meteen maar even drie keer achter elkaar gedraaid, gewoon omdat ik er niet genoeg van kon krijgen.

Het trio draait min of meer om saxofonist Maarten Ornstein, die saxofoons en klarinetten speelt (let vooral op de basvarianten!), maar drummer Eric Hoeke en bassist Alex Oele zijn al net zo fantastisch, en samen vormen ze een supertrio dat ongekend is. Driekwart van de composities is van Ornstein, de rest is door de band gecomponeerd, en als luisteraar zit je eigenlijk continu op het puntje van je stoel, want de muziek is tegelijkertijd heel relaxed en uiterst spannend.

Ik laat je hier drie fragmenten horen uit de eerste drie van de twaalf composities op dit meesterlijke album, dan kun je zelf oordelen, al is het uiteraard een doodzonde om een kleine minuut uit een stuk van zes minuten te lichten. Aanschaffen dus, dat album!

dash! - dreams of gardens     
dash! - up & down hell     
dash! - on it