Hans Theessink is al vele jaren ons grootste muzikale geheim – Nederlands grootste bluesman, beroemd over de hele wereld, al jaren residerend in Wenen, en als hij in Nederland komt (en dat doet hij normaalgesproken elk jaar) treedt hij nog steeds voor een klein maar trouw publiek op in kleine zaaltjes.

Een warme bariton, fantastisch gitaarspel, en een geweldige liedjesschrijver bovendien. Daarnaast is hij ook een teamspeler – hij wordt bijna nog beter als hij met anderen kan samenspelen. Dat blijkt ook weer op dit fenomenaal mooie, ontspannen album dat hij ergens in de heuvels van Oostenrijk opnam met de Amerikaanse bluesman Big Daddy Wilson.

Je hoort meteen dat de twee een klick hebben – de stemmen voegen zich mooi met elkaar, ze spelen prachtig samen, en aan alles kun je merken dat ze met enorm veel plezier samen muziek maken. Dat straalt het hele album uit. De zestien nummers die ze spelen zijn voor een deel klassiekers van anderen, zoals het tijdloze en onvoorstelbaar actuele Everybody Ought To Treat a Stranger Right van Blind Wilie Johnson (oorspronkelijk uit 1930!), of het titelnummer Pay Day van Mississippi John Hurt.

Maar hun eigen liedjes zijn eigenlijk zeker zo sterk als die bluesklassiekers. Luister maar eens naar het fraaie Vintage Red Wine van Theessink of I Got Plenty van Wilson. Zes nummers van Theessink, en zes van Wilson en vier covers, samen een magnifiek album van twee veteranen die zomaar een nieuw juweeltje toevoegen aan de verplichte bluesbibliotheek.

Luister hier naar een paar fragmenten: