Dirk Serries is een Belgische gitarist, Benedict Taylor een Britse altviolist. Beiden met een passie voor avontuurlijke, geïmproviseerde muziek, ook als het om een tamelijk ongewone combinatie van instrumenten gaat zoals hier – altviool en archtop gitaar.

Want beide virtuoze musici zoeken graag de grenzen op, waardoor je als onervaren luisteraar soms de indruk kunt krijgen dat ze maar wat aan het rondkrabbelen zijn. Maar als je beter luistert is niets minder waar, want deze twee luisteren geweldig goed naar elkaar en gaan een muzikaal gesprek aan dat je nog nooit eerder hebt gehoord – intens en overrompelend, waarbij je soms niet kunt horen wie wat speelt.

En op andere momenten wordt er bijna fluisterzacht en voorzichtig aftastend gespeeld, waarbij je als luisteraar bijna ongemerkt letterlijk op het puntje van je stoel gaat zitten, zo spannend wordt het dan. Obsidian is een zeldzaam mooie edelsteen, en deze zevendelige geïmproviseerde compositie laat je een muzikale edelsteen ontdekken die je van alle kanten moet bekijken en beluisteren, en die je heel vaak moet beluisteren voor je alle geheimen van deze edelsteen ontdekt hebt.

Luister hier naar een paar fragmenten: