Paul Reddick is een Canadese mondharmonicaspeler en zanger die al een paar decennia meedraait en die een aantal fabelachtig mooie albums gemaakt heeft, onder meer Sugar Bird, samen met Colin Linden, die zijn liefde voor de blues uit het begin van de vorige eeuw deelt.

Gast op Ride the One is gitarist en keyboardspeler Steve Marriner van MonkeyJunk, die ook tweede stem zingt op een aantal nummers. Reddick schrijft poëtische bluesteksten, zingt intens en met een stem met een rauwe rand en speelt nog intenser mondharmonica.

De ritmesectie zorgt voor hypnotiserende grooves, er wordt zeer gedreven gespeeld en je wordt als luisteraar bijna vanzelf meegesleurd in de denderende bluestrein die Reddick hier op de rails heeft gezet. Zijn liefde voor de echte oude blues kiert overal doorheen, maar soms is dit bijna hardrock, en wil je alleen maar de volumeknop op vol zetten. En dan eindigt Redding met een ingetogen nummer waarin hij laat horen dat hij aan zijn eigen stem en zijn mondharmonica ook voldoende heeft, en ook dat levert weer een klassiek kippenvelmoment op. Subliem, en een absolute aanrader!

Luister hier naar een paar fragmenten: