Stick Men is een supertrio dat intelligente jazzrock maakt. De bezetting is opmerkelijk, want naast de gebruikelijke drummer/percussionist, in dit geval Pat Mastelotto, die akoestische en elektronische drums en percussie speelt vinden we hier twee absolute topgitaristen die allebei op een tamelijk onconventionele manier gitaar spelen – Tony Levin op Chapman Stick en Touch Guitars U10 en Vocoder en Markus Reuter op Touch Guitars AU8 en Soundscapes.

Het resultaat is ronduit verbluffend te noemen, ook doordat de drie mannen zo geweldig op elkaar ingespeeld zijn – er ontstaat een hecht geluid dat je meteen meesleept. Luister maar eens naar het begin van Company of Ghosts, dat met wat simpel drumwerk begint, maar dat al na een paar seconden als vanzelf een fraai samenspel wordt.

En zo gaat het het hele album door, met subtiele ritmes, machtige geluidskathedralen en verfijnde details en accenten. Hoe vaker je luistert hoe meer je van die subtiliteiten meekrijgt en hoe meer je gaat genieten. Kortom, een schitterend groeiplaatje.

Luister hier naar een paar fragmenten: