Kan jazzrock tegelijk snoeihard, rauw en ruig en tegelijk subtiel en vol finesse zijn? Ja dat kan zeker. Luister maar eens naar het sublieme powertrio Markus Reuter op touch gitaar, bassist Fabio Trentini en drummer Asaf Sirkis. Ze blazen je meteen al stevig omver met het openingsnummer op het album Truce 2, The Rake, maar als je door de stevige herrie heen kunt luisteren hoor je drie musici die geweldig mooi op elkaar ingespeeld zijn, en die op subtiele manieren muzikaal met elkaar in gesprek gaan.

Spannend van begin tot eind, met stille fases (al zijn die in de minderheid), onverwachte wendingen, geweldige climaxen, de energie knalt je voortdurend tegemoet en tegelijk heb je het gevoel dat hier drie dichters aan het werk zijn, merkwaardig genoeg.

Truce 2 is het honderdtwintigste album dat verschijnt op Leonardo Pavkovic’s MoonJune label, een platenlabel dat geheel gewijd is aan intelligente, avontuurlijke jazzrock, waarbij Pavkovic het voor alkaar kreeg om musici uit verschillende landen en werelddelen bij elkaar te brengen, waardoor er totaal nieuwe stromingen ontstonden. Niet te onderschatten, deze man en dit label. En dit album is een mooi voorbeeld, want Markus Reuter zou de Israëlische drummer Asaf Sirkis waarschijnlijk niet snel ontmoet hebben als Pavkovic er niet geweest was.

Luister hier naar een paar fragmenten: