Als ik de naam Albert van Veenendaal ergens zie staan ga ik altijd recht overeind zitten, want deze “pianist extraordinaire” staat garant voor muzikaal avontuur, in welke bezetting hij ook speelt, hij voegt altijd iets toe en maakt het altijd net even spannender en vooral ook leuker.

Hij en drummer Makki van Engelen bleken meteen op hetzelfde spoor te zitten, hetzelfde gevoel voor muzikaal avontuur, dus een duosamenwerking leek onvermijdelijk, gelukkig. Ze noemen zich de Tale Tellers From A Timless Tribe, en dat geeft al een beetje aan hoe ze het maken van muziek zien – als het vertellen van tijdloze verhalen.

Als luisteraar word je meteen meegesleept door het gesprek dat drums en piano met elkaar aangaan, en je blijft geboeid luistern tot het album Talk of the Town is afgelopen. Ik heb dan zelf de neiging om meteen opnieuw te gaan luisteren, want je hoort dan meteen eindeloos veel meer. Heerlijk om te luisteren naar twee musici die duidelijk een klik met elkaar hebben en die elkaar voortdurend uitdagen en naar grotere hoogten stuwen. Prachtig plaatje!

Luister hier naar een paar fragmenten>